avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 729 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenitori
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenitori

Sunt unicul mostenitor al tatalui decedat, sotie nu a avut, si as dori sa stiu daca intra in sarcina/obligatia mea sa-i rezolv urmatoarea problema: in timpul vietii tatal meu a avut un contract de furnizare servicii cu RCS-RDS, a trecut ceva timp in care nu si-a platit facturile(fiind in viata) plus ca a pierdut / i s-au furat modemul si telefonul digi, iar acum pentru ai rezilia contractul (serviciile RDS-RCS oricum fiind suspendate), cei de la RCS - RDS obligandu-ma(ca mostenitor) sa platesc facturile si aparatura. Sunt obligat sa fac toate astea, sau dupa un timp se reziliaza contractul de la sine si implicit dispar obligatiile decedatului?!
Cel mai recent răspuns: Dumitru Beniamin Hotea , Consilier juridic 13:38, 29 Octombrie 2010
Buna ziua !
Dvs. fiind prezumtim mostenitor ( si unicul pe deasupra) va trebui sa achitati datoriile tatalui dvs. acestea intrand in pasivul mostenirii . In aceste conditii cred ca ar fi bine sa achitati ....... pentru ca presupun ca exista bunuri ce vor intra la succesiune ce exced ca valoare datoriile existente ..
Contractul cu RDS- se reziliaza la 2 luni de la termenul cand era scadenta obligatia de plata a primei facturi neachitate. Va intreb cand a incetat tatal dvs platile catre RDS? Este foarte important:O
v-am trimis mesaj privat
Tatal meu a incetat platile facturilor aproximativ acum 2 ani, de un an fiindu-i suspendate si serviciile de telefonie si cablu
Abia dupa 3 ani se prescrie dreptul la actiune a RDS-ului impotriva dvs., de la data scadentei celei de-a doua facturi neachitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere contract cu firma de furnizare internet kissmy09 kissmy09 Buna seara ! va rog sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns ....in luna dec 2012 am incheiat un contract cu o firma de furnizare internet de cartier...si fara ... (vezi toată discuția)
Problema contract rds mihbar mihbar Buna ziua Sunt intr-o situatie total neplacuta cu cei de la RCS-RDS Romania. In urma cu 6 ani am facut un contract ei pentru un serviciu CableLink. In ... (vezi toată discuția)
Abuz din partea rcs&rds? lex2013 lex2013 In anul 2004 am incheiat un abonament pe 24 luni, \"Cablelink\", cu 9 dolari pe luna. In abonament este inclus: - internet fix prin cablu - telefon fix - ... (vezi toată discuția)