avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 478 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... intrebare-proprietate comuna
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

intrebare-proprietate comuna

Buna seara. O prietena de-a mea se confrunta cu urmatoarea situatie:
-a divortat de curand dar Nu a facut inca partajul.
Poate vreunul din cei doi fosti soti care locuiesc inca in casa proprietate comuna sa-si aduca o alta "persoana" fara acordul celuilalt?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 18:49, 30 Octombrie 2010
NU. Cata vreme nu este partajul facut , nu au individualizata partea fiecaruia pt a sti cum sa o foloseasca independent de vointa celuilalt, asa incat este nevoie de acordul celuilalt sot ...
Multumesc mult . Totusi , daca acest lucru se intampla, si fosta sotie isi aduce iubitul in casa , ce poate face fostul sot?
absolut nimic, iubitul sta cu acordul coproprietarei
e doar lipsa de bun simt
Ultima modificare: Vineri, 29 Octombrie 2010
gi-jane2, moderator
Buna ziua,
Inainte de casatorie am incheiat o promisiune de vanzare-cumparare pentru a achizitiona un apartament viitor si am achitat un avans de 30%. Intre timp m-am casatorit si acum urmeaza sa achit restul pretului imobilului. Precizez ca banii cu care o voi face provin din sume pe care le aveam inainte de casatorie (in parte proprii, in parte de la parinti) si care se afla in conturi bancare pe numele meu. Intrebarea mea este cum as putea sa ma asigur ca acest apartament va avea un regim de bun propriu, adica ar trebuie sa mentionez acest lucru in contractul de vanzare-cumparare pe care il voi semna (mai bine zis il vom semna, pentru ca presupun ca trebuie semnat de ambii soti, sau nu?)

Multumesc
scrieti in contract provenienta banilor, leu cu leu si pretul corect al ap

Alte discuții în legătură

Sotul vrea sa vina cu amanta in casa simona_neagu simona_neagu Buna ziua, Sotul meu doreste sa vina cu amanta in casa unde stam. Precizez ca nu avem copii. Care sunt limitele legale pentru a impiedica acest lucru? Unde ... (vezi toată discuția)
Interzicere (restrictie) acces concubin in locuinta comuna Madriannn Madriannn Interzicere (Restrictie) acces concubin in locuinta proprietate comuna (50% -50 %) Pe scurt, am divortat de fosta sotie in 2019 dar ne-am separat definitiv in ... (vezi toată discuția)
Evacuare din imobil dobandit in timpul casatoriei sofiastefania sofiastefania Bună seara.aș dori să mă lămuriți și pe mine va rog.am intentat fostului soț un proces de evacuare.eu nu am avocat ,fostul soț însă da.astăzi am ... (vezi toată discuția)