avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1069 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... dosar penal pt lipsa in gestiune
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

dosar penal pt lipsa in gestiune

sotul meu a lucrat ca agent comercial la o firma. Intre timp a plecat la lucru in strainatate. In urma cu doua luni am primit o citatie de la politia judiciara la un dosar penal pt lipsa in gestiune. Am vb telefonic cu sotul meu care sustine ca nu datoreaza nici un ban ,decontand toti banii fiului patronului care era pe post de magazioner. Baiatul juca din bani la jocuri mecanice si nu deconta toti banii la contabilitate ( la sora sa). Intre timp baiatul a decedat intr-un accident de masina. ce m sfatuiti sa fac. trebuie sa angajez un avocat. trebuie sa vina sotul acasa
Cel mai recent răspuns: ContSters174014 , utilizator 23:22, 31 Octombrie 2010
In ce calitate este citat sotul dumneavoastra?
Spuneti ca ati primit citatia in urma cu doua luni, insa intrebarea dvs. vine abia acum, spun eu destul de tarziu avand in vedere ca vorbim despre un dosar penal care poate avea repercursiuni serioase aspra sotului dvs., avand in vedere ca pe al.2 pedeapsa se situeaza intre 3-10 ani.
Este important sa angajati un avocat pentru lamurirea situatiei pentru ca citatiile nu trebuie privite si tratate cu indiferenta, organul de urmarire penala avand posibilitatea sa ia masuri in cazul neprezentarii sale.
Pentru declaratii insa va trebui sa vina si sotul dvs. pentru ca avocatul asigura asistenta juridica dar nu poate declara in numele sotului dvs., declaratiile fiind personale.
Angajati avocat.
Buna seara .
Trebuia totusi sa va interesati despre ce este vorba la organul de cercetare penala in acest dosar . Ce ati spus,poate ca este varianta dvs..
Marius Bote .
Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Octombrie 2010
Marius Bote, Practician in insolventa
In situatia de data , pe fond sotul dvs. ca trebui sa poata sa dovedeasca cu acte sau martori ca a dat acele sume de bani raposatului , in caz contrar .....
Simpla afirmatie ca raposatul (fiul patronului) avea anumite vicii , nu;l exonereaza de raspundere pe sotul dvs.
Sub aspect de procedura , asa cum vi s-a mai raspuns , dvs. va trebui sa instiintati organele de cercetare penala , cu privire la faptul ca sotul dvs nu este in tara , si vi se va da un termen mai lung pentru a se prezenta la politie pt cercetari.
In caz contrar , poate fi judecat si condamnat si in lipsa.
Intrebare:
Banii nu s-au predau pe baza unui monetar la care se ataseaza si banii si chitantele aferente?
E lipsa in gestiune sau delapidare?

Nu cumva e vorba de marfuri facturate si nu de bani?

Alte discuții în legătură

Citatie dosar penal newklear newklear Buna seara. Am primit o citatie referitoare la un dosar penal pt niste fapte care se presupune ca le-am savarsit in 2005-2006. In citatie la campurile \"in ... (vezi toată discuția)
Cine e responsabil sa aduca probe acuzatul sau cel care acuza? myyxalanx myyxalanx Sunt gestionar si in urma unui inventar la care a iesit o suma mare de bani lipsa, patronul ma ameninta cu proces penal, desi la o discutie fata in fata pe ... (vezi toată discuția)
daca nu ma prezint andrei856 andrei856 buna as vrea sa stiu ce se intampla daca nu ma prezint la un proces in calitate de martor.am fost chemat la procuratura si atunci mi sa spus ca sunt cercetat ... (vezi toată discuția)