avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 606 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Contract leasing-TVA la valoarea reziduala
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Contract leasing-TVA la valoarea reziduala

Buna ziua. In anul 2005 am achizitionat un autoturism prin intermediul unui contract de leasing financiar. Conform contractului, valoarea reziduala a fost inclusa in rate.
Acum, la final de leasing, finantatorul ma obliga sa platesc TVA la valoarea reziduala!!!! Valoarea reziduala fiind insa inclusea in rate, i s-a aplicat deja TVA, TVA care a fost colectata de finantator pe parcursul acestor 5 ani. Mentionez ca respectiva societate de leasing se afla acum in insolventa.
M-am adresat Finantelor in vederea obtinerii unei adrese care sa certifice faptul ca TVA aferenta valorii reziduale a fost deja colectata, ei insa isi declina competenta. X-(
Cui ma pot adresa pentru a rezolva problema asta? Nu e vorba de putini bani si oricum mi se pare un abuz sa platesc de doua ori aceeasi taxa!
Va multumesc anticipat pentru eventuale idei.
Revin pentru a specifica faptul ca am citit tot aici, pe forum, ca mi s-ar putea factura diferenta de TVA (24%-19%). Aici pot intelege logica. Ce nu pricep e cine anume si ce anume imi factureaza, la societatea de leasing lumea da din colt in colt iar mie imi expira numerele si voi fi nevoita sa trag masina pe dreapta pana la rezolvarea acestei probleme. Inteleg din toata povestea asta ca ei fiind in insolventa au parte de niste reglementari mai speciale...
Ultima modificare: Luni, 1 Noiembrie 2010
alinda2, utilizator

Alte discuții în legătură

Tva la valoare reziduala leasing tincuta30 tincuta30 O societate are trei contracte de leasing pentru trei autoturisme cu urmatoarele specificatii: Contract 1: valoare auto = 33.000 euro, avans = 10.000 euro, ... (vezi toată discuția)
Valoare reziduala cuprinsa in rata diana81 diana81 Sunt nedumerita daca am valoarea reziduala prinsa in rata si primesc factura in fiecare luna cu rata si valoarea reziduala TVA AFERENT VALORII REZIDUALE ... (vezi toată discuția)
Deductibilitate tva mihaelarad mihaelarad Vreau sa achizitionez un autoturism in leasing pe firma! Obiect de activitate \"Comert cu amanuntul in magazine nespecializate, cu vanzare predominanta de ... (vezi toată discuția)