avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 685 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... despagubire daune masina si cheltuille de jiudecata
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

despagubire daune masina si cheltuille de jiudecata

buna ziua sunt un italian in anul 2008 am avut un accident in romania cu alta masina dupa ce a venit politia mau facut un proces verbal cu avertizment si 2 luni de zile sospendare permis de conducere unde au scris politia ca eram eu vinovat am facut recurs si am castigat primul proces si al doi dupa recurs facut de politi cu decisia irevocabila .adica ca eu sunt nevinovat
intrebare care e :
cum puot sa cer ban de jiudecata ?
cine tre sa imi plateste cheltuiele de jiudecata ?
am facut o cerere paguba de la asigurare al altul conducatorul masina pe daune la masina mea cu un avocat italian cine o plateste avocatul ?
nam lucrat 2 luni ca nu avem carnetul cine imi plateste ?
daca vret puot sa va dau numarul de dosarul !
ma scuzat sa nu scriu corect sunt italian si nu stiu bine limba !
Cel mai recent răspuns: Doinita Stingaciu , Avocat 06:55, 2 Noiembrie 2010
1.Puteti cere cheltuielile de judecata investind hotararea ramasa definitiva si irevocabila cu formula executorie, dupa care incepeti executare silita cu un executor.
2. Cheltuielile de jduecata se cer de la paratul care a fost obligat de instanta
sa plateasca cheltuieli de de judecata, iar, in situatia dvs, se pare ca IPJ.
3.Puteti formula actiune separata prin care sa solicitati toate pagubele cauzate dvs.
adica ca tre sa fac o cerere pe daune masina la asigurare da ?
si cheltuile de jiuudecata ?
si ca am stat fara permis ?
Pentru daunele provocate masinii, si alte prejudicii cauzate de accident
trebuie sa va judecati cu soferul vinovat de producere accidentului in actiune
in pretentii.
si pe cheltuile de jiudecata care am platit eu avocat si drumuri din italia ?
daca nu ati solicitat cu ocazia solutionarii plangerii contraventionale cheltuielile de judecata ( onorarii avocat, deplasari la instanta din ROMANIA), LE PUTETI SOLICITA SEPARAT, prin actiune in pretentii .Pentru avariile la masina dvs. va adresati celuilalt conducator auto si asiguratorului sau RCA , cu o convocare la concilere. Daca acestia vor refuza plata, ii veti actiona in judecata, dar va trebui sa va dovediti pretentiile inclusiv printr-o expertiza judiciara care sa stabileasca dinamica producerii accidentului si ale carei concluzii trebuie sa sustina vinovatia celuilalt conducator auto.

Alte discuții în legătură

Recurs procesul verbal de contraventie fabiano fabiano buna ziua sunt fabiano un italian in anul 2008 am avut un accident in romania dupa ce a venit politia mau facut un proces verbal cu avertizment si 2 luni de ... (vezi toată discuția)
Asigurari rca despagubire fabiano fabiano sunt italian am facut acident in romania acum 2 ani mam jiudecat cu polizia romana ca ma dat pe vinovat si am castigat procesul cu decisia irevocabila .IN ... (vezi toată discuția)
In urma unui accident sunt nevoit sa platesc si bunurile din masina? popclaudia19 popclaudia19 tatal meu a facut un accident . sia dat asigurarea celuilalt sasi repare masina ,acesta avea pasageri luati de la ocazie.unul din ei a avut un laptop si sa ... (vezi toată discuția)