avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pot sa scot copilul din tara fara acordul tatalui?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pot sa scot copilul din tara fara acordul tatalui?

in cazul in care copilul imi este incredintat mie prin hotarare judecatoreasca si in sentinta de divort,tatal copilului nu are nici drept de vizita,va rog sa-mi spuneti daca pot sa scot copilul din tara fara acordul tatalui?
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 08:36, 11 Decembrie 2012
Da, nu aveti nevoie de acordul tatalui.
Aveti nevoie la iesirea din tara de hotararea prin care v-a fost incredintat minorul, legalizata cu mentiunea definitiva si irevocabila, in original si pasaport pentru minor.
va multumesc mult,dar spuneti-mi ,va rog mult,daca nici cand fac pasaportul nu am nevoie de acordul lui?e suficienta sentinta?e legalizata,e definitiva si e irevocabila
La pasapoarte prezentati hotararea definitiva si irevocabila in original si este suficient.La fel si la iesirea din tara.Eu asa am procedat si nu am avut nici un fel de problema.Dar la granita sa aveti originalul.
Nu aveti nevoie.Minorul va este incredintat dvs., deci dvs. sunteti reprezentantul sau legal.E suficient sa aveti sentinta legalizata pentru pasaport.
Pentru eliberarea unui pasaport individual unui minor cu varsta pana la 14 ani, sunt necesare urmatoarele acte:
-cererea tip si anexa (cartonas);
- certificatul de nastere, in original si copie ;
-actele de identitate ale parintilor sau ale reprezentantului legal in original si copie;
-consimtamantul ambilor parinti sau al reprezentantului legal, autentificat la notariat, sau dat in fata lucratorului de pasapoarte;
-documente justificative din care sa rezulte motivarea solicitarii;
-hotararea judecatoreasca ramasa definitiva prin care minorul a fost incredintat unuia dintre parinti, in original si copie;
-taxa eliberare pasaport.
va multumesc mult

Alte discuții în legătură

Trecere granita copil dellinspiron dellinspiron Buna ziua, In urma divortului copilul mi-a fost incredintat prin hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila acum 15 ani... In august intentionez sa-l ... (vezi toată discuția)
Hotararea judecatoreasca de divort Simona28 Simona28 Buna ziua, ma numesc Simona, sunt din Timisoara si as vrea daca se poat sa ma lamuriti intr-o problema:sunt divortata de 1 an si 4 luni, fetita mea are 6 ani ... (vezi toată discuția)
Buna ziua laura-maria laura-maria as vrea sa stiu de ce acte am nevoie ptr al aduce pe fiul meu ,in varsta de trei ani si jumatate , in italia. mentionez ca sunt divortata de tatal lui si ca ... (vezi toată discuția)