avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... distanta legala intre proprietati
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

distanta legala intre proprietati

O persoana,X , are in proprietate un teren in intravilan , fara constructii, dar are intentia ca pe viitor sa ridice o casa pe acel teren. Unul din vecini ,Y, i-a cerut acordul pentru a-si ridica o casa in apropiere de gardul despartitor. Acesta mentioneaza ca nu va avea ferestre catre proprietatea vecinului X. Care este distanta legala la care isi poate construi Y casa?
Codul civil face referire la deschideri, la picatura stresinii, dar nu reglementeaza expres aceasta situatie.
Cel mai recent răspuns: Cristian Fara , Expert cadastru autorizat ANCPI / OCPI 10:29, 4 Noiembrie 2010

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Limita legala in constructii marysa marysa Va rog sa-mi spuneti unde gasesc reglementata distanta la care se poate construi zidul unei case fata de de gardul vecinului, avand in vedere ca nu vor ... (vezi toată discuția)
Distanta dintre terenuri pentru edificatie fratargujiu fratargujiu Salut tuturor. As vrea sa Va intreb care este distanta care trebuie sa fie pastrata dintre doua terenuri avand un proiect (in gand nu AC) de a construi o ... (vezi toată discuția)
Fereastra de lumina llcoco llcoco buna ziua, referitor la fereastra de lumina, am si eu o situatie: vecinul meu are casa construita exact pe limita de proprietate adica zidul casei lui este ... (vezi toată discuția)