avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... reparatie perete amplasat pe granita
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

reparatie perete amplasat pe granita

Buna!
Am o locuinta in Bucuresti,sector1,iar in spatele curtii se afla zidul casei vecinului,construit pe granita.Ma poate obliga cineva sa-i permit accesul prin curtea mea pt placarea peretelui cu polistiren si tencuiala? Sunt la curent cu HCGMB 334/2003,dar mentionez ca peretele nu se afla in stare de degradare.Vecinul sa refuza sa-si faca izolarea prin propria casa,pt ca i se micsoreaza spatiul.Lucrarile lui presupun si luarea abuziva a unor metri din terenul meu.Ce solutii sunt in acest caz?Se poate chema un expert care sa stabileasca daca e nevoie de reparatii,sau oricine se poate trezi in virtutea acestei legi sa-ti faca deranj in curte?
Cel mai recent răspuns: andreea.n , utilizator 15:31, 4 Noiembrie 2010
Haideti d-le ca e absurd.
Vi se micsoreaza curtea cu 8-10 cm doar. .
Puteti sa-i pretindeti vecinului o despagubire eventual , dar nu-i puteti interzice accesul .
SI lui i se micsoreaza casa tot cu 8cm,dar nu asta era ideea.Nu vreau despagubiri,vreau sa evit deranjul si muncitorii din curtea mea.Nu cred ca e un lucru placut sa stau cu ei toata ziua.Daca peste 1 luna vrea sa puna polistiren mai gros,tb sa-i permit din nou accesul,nu? Pe el nu il ingradeste legea cu nimic?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Izolatie polistiren, casa intra pe terenul vecinului stefanp2803 stefanp2803 Buna ziua, Am autorizatie de consolidare si extindere pentru o casa in Bucuresti. Casa are 2 pereti construiti pe limita de proprietate (lateral-stanga si ... (vezi toată discuția)
Consolidarea peretelui din spatele casei Tanase Reveica Tanase Reveica Am o casa in care locuiesc de zeci de ani, constructia este asezata pe limita dintre proprietati, adica spatele casei este pe razor, asa se construiau pe ... (vezi toată discuția)
Impiedicare de catre vecin a izolatiei termice a locuintei defcon defcon poate vecinul sa ma impiedice sa-mi izolez casa pe portiunea care este zid in curtea lor ? (vezi toată discuția)