avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... preaviz concediere , problema !
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

preaviz concediere , problema !

un urma unei altercatii intre mine si un angajat superior mie mai exact managerul de pe zona unde faceam eu parte am fost anuntat ulterior ca trebuie sa semnez un preaviz de concediere cu toate ca eu dupa altercatie mi-am luat concediu si sunt in concediu si acum. ce trebuie sa fac? altercatia a inceput din cauza lui ... au fost martori..sunt marturii in legatura cu asta. eu imi pierd locul de munca pentru un sef prost crescut? cum se poate rezolva problema?
Cel mai recent răspuns: raduionut , utilizator 16:17, 8 Noiembrie 2010
nu semnati nimic. daca vor sa va concedieze, n-au decat sa deschida o ancheta disciplinara. :)
In cazul concedierii disciplinare, nu se acorda preaviz ... posibil sa recurga la desfiintarea postului pentru a va concedia.
eu nu mai inteleg nimic
ce este acela preaviz inante de emiterea deciziei de concediere...........atunci decizia si tot ce trebuie scris in ea ( preavizul, alte locuri de munca in societate, motivul concedierii) ce rost mai are?
in caz de demisie ati auzit voi ca tebuie si un preaviz inante de demisie?
eu cred ca asa cum la demisie preavizul curge de la data demisiei asa si la concediere....preavizul incepe sa curga incepand cu data emiterii primului act prin care esti anuntat ca vei fi dat afara. pentru mine orice act care anunta o concediere ulterioara, reprezinta o decizie de concediere chiar daca aceasta are diferite nume ( preaviz, instiintare......)
eu vreau sa stiu daca pot face ceva pentru mine, pentru ca nu eu sunt cel care a inceput altercatia dar eu sunt cel care sunt dat afara. daca ma duc la itm rezolv ceva? se considera conflict de munca? in perioada cat am fost in concediu s-a facut o angajare noua pentru a ocupa postul meu. eu cand am fost sa discut pentru a reveni din concediu pe alt post in alta zona au zis ca nu se mai poate ca imi inchide postul pe care am fost angajat . nu exista legi pentru chestii de genul asta? te poate da afara cu motive care nu te au pe tine ca vinovat?
unde se pot face plangeri pentru a rezolva problema mea? pana la urma eu sunt dat afara fara motiv pe foaia aia din cate am vazut scria desfintare post. nu scria motivul de disciplina sau altceva.
seful meu a incalcat regulamentul de ordine interioara de nenumarate ori si nu i-a facut nimeni nimic. exista cineva din afara firmei sa faca o ancheta? este socetate comerciala , nu lucrez la stat.
toate problemele astea au aparut de cand am cerut o marire de salariu.
ma ajuta cineva? astept sa semnez decizia de concediere si dupa ma duc si o contest?

Alte discuții în legătură

Anulare preaviz IceCMC IceCMC Buna ziua, As dori sa va solicit pt o problema: In data de 22.05.2009 am primit preaviz de concediere in baza articolului 65 al (1) In data de 29.05.2009 am ... (vezi toată discuția)
Desfiintarea unui loc de munca alinnicolae alinnicolae aseara seful m-a anuntat ca nu vrea sa ma mai vada mi-a cerut sa-mi dau demisia si ca-mi da bonus 3 salarii.Am refuzat si i-am comunicat sa ma dea afara cu ce ... (vezi toată discuția)
Demisie cu preaviz sau nu!!! Cosmino Cosmino Companie:multinationala Domeniu:caen 9200-Jocuri de noroc;capital 100% privat; M-am angajat in mai 2008 pe postul de \"Atendant\" operator sala,apoi in ... (vezi toată discuția)