avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 114 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... exceptia perimarii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

exceptia perimarii

In ce conditii se autosesizeaza o instanta dejudecata pe exceptia perimarii.Este vorba de un proces suspendat in 2006,unde se cerea evacuarea dintr-un imobil a carui proprietar eram insa paralel cu aceasta exista asupra aceluiasi imobil un proces cu privire la autenticitatea actelor de v-c.Am castigat procesul,prin toate instantele de judecata,existand din 2008 o hot. def .si irevocabila cu privire la dreptul meu de proprietate.Acum sunt citata ca parita "pe exceptia perimarii " invocata de instanta(judecatorie ex.)in acest proces de evacuare.As vrea sa mai stiu daca e musai sa ma mai prezint,nu am deschis eu acest proces.Sper sa ma lumineze careva,va multumesc !
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Noiembrie 2010
condur olimpia, utilizator
Cel mai recent răspuns: Chereji Nicolae , Consilier juridic 19:00, 6 Noiembrie 2010
Nu este necesar sa va prezentati, mai ales ca ati avut calitatea de parat in dosar. Perimarea intervine in cazul in care procesul a ramas in nelucrare timp de un an din vina partii.
Va multumesc pentru raspunsul Dvs.Mult succes si multa sanatate va doresc!
Potrivit art.248 c.proc.civ. , „Orice cerere de chemare în judecată contestaţie, apel, recurs, revizuire şi orice altă cerere de reformare sau de revocare se perimă de drept, chiar împotriva incapabililor dacă a rămas în nelucrare din vina părţii timp de un an”.; pentru faza executării silite art.389 c.proc.civ. prevede că „dacă creditorul a lăsat să treacă 6 luni de la data îndeplinirii oricărui act de executare, fără să fi urmat alte acte de urmărire, executarea se perimă de drept şi orice parte interesată poate cere desfiinţarea ei”.
Perimarea se constată din oficiu sau la cererea părţii interesate (art.252 alin.1 teza I c.proc.civ.).
~ Conținut șters la cerere ~
nu aveti niciun interes sa va prezentati. va e favorabila perimarea.

Alte discuții în legătură

Art.249 cpc Dahrma Dahrma Daca isi face cineva timp sa-mi explice ce vrea sa spuna art 249 alin.2 CPC despre perimare.Ce inseamna perimare? Multumesc (vezi toată discuția)
Perimarea este stabilita din oficiu sau se cere? sejc sejc La 10martie 2010 intr-un proces de fond funciar instanta de recurs a hotarat suspendarea pe motiv ca unul din mostenitorii recurentului decedat dupa ce a ... (vezi toată discuția)
Termen tehnic ContSters137496 ContSters137496 Buna ziua , va rog , daca poate cineva sa ma lamureasca in legatura cu un termen tehnic , specific judecatoresc, si anume : \" a raspunde la exceptia ... (vezi toată discuția)