avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 537 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract munca

La 1 noiembrie a expirat contractul meu pe durata determinata de trei luni, iar directoarea mi-a promis verbal o prelungire de contract pe sase luni. Asta s-a intamplat in 28 octombrie. De atunci nu a aparut nici un contract iar eu lucrez in continuare fara contract valabil semnat., oare este legal? Voi fi platit pentru zilele lucrate fara contract?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:23, 7 Noiembrie 2010
obligatia de a incheia contractul de munca in forma scrisa, respectiv actul aditional la contract ii revine angajatorului. Pentru plata muncii prestate puteti actiona angajatorul in judecata daca faceti dovada existentei raporturilor de munca.
Puteti depune o sesizare la ITM, in acest sens. ... În situaţia în care contractul individual de muncă nu a fost încheiat în formă scrisă, se prezumă că a fost încheiat pe o durată nedeterminată, iar părţile pot face dovada prevederilor contractuale şi a prestaţiilor efectuate prin orice alt mijloc de probă - inscrisuri, martori, prezumtii etc.

Mergeti si vorbiti cu angajatorul despre situatia dvs ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lucrez de9 luni la o firma si am constatat ca cartea de munca mia bagat o de 3 luni ce pot face ? virgula virgula am spus totul in titlul vreau sa stiu daca ii pot obliga in vreun fel sa imi plateasca si pentru celelalte luni lucrate (vezi toată discuția)
Ce sanse de castig am 56emil 56emil am lucrat 5 luni la o s.c ca manager restauran,nu mi-au facut contract de munca,m-au folosit si la alte lucrari care nu erau de specialitatea mea,iar apoi am ... (vezi toată discuția)
Contract de munca carmencj carmencj Buna ziua as vrea sa va intreb si eu ceva :daca firma la care am lucrat m-a dat in somaj iar dupa 4 luni m-a reangajat dar pe o perioada limitata ce expira ... (vezi toată discuția)