avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 190 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... renuntarea la mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

renuntarea la mostenire

Buna ziua, as dori sa sa stiu daca o persoana semneaza la notar un act prin care renunta la mostenire (mama e decedata, doar tatal persoanei mai este in viata), tatal ei mai poate face ceva sau automat , la moartea acestuia intreaga mostenire ii revine surorii? Dar persoana in cauza, dupa moartea tatalui, mai poate contesta ceva, atata timp cat a renuntat de buna voie la mostenire?
As dori parerea unui specialist.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 18:43, 7 Noiembrie 2010
inteleg ca a renuntat doar la mostenirea din parte mamei deci are toate drepturile la mostenirea din partea tatalui daca doreste acest lucru.
deocamdata poate renunta la mostenirea ce-i revine dupa decesul mamei. cand va deceda tatal, va proceda dupa cum crede de cuviinta.
Nu poate renunta si la mostenirea din partea tatalui daca acesta este in viata?Mai bine sa va spun care este situatia. Prietena mea locuieste cu tatal(mama a decedat) in locuinta pe care acesta o detinea impreuna cu sotia decedata.Ea mai are o sora care nu locuieste cu ei.Aceasta din urma i-a propus prietenei mele sa-i cedeze partea ei de mostenire (despre apartament este vorba) in schimbul unei sume de bani.Ce acte trebuiesc intocmite in aceasta situatie care ulterior sa nu mai poata fi atacate de sora ei?
Ultima modificare: Duminică, 7 Noiembrie 2010
adriri, utilizator
nu poti renunta la ce nu ai, deocamdata tatal e in viata, iar succesiunea se deschide prin moarte.
dupa decesul tatalui se poate accepta/renunta
deocamdata, tatal poate face ce doreste cu partea ce-i revine din mostenire , la fel cu celelelte bunuri ale lui
Dar in conditiile date tatal are 3sferturi si copiii un sfert (dupa decesul mamei)

Alte discuții în legătură

Mostenire simina_28 simina_28 Buna seara. Dupa moartea tatalui,mama a facut succesiune la casa,eu am primit de la sora mea o suma de bani (5000 marci pe vremea aceea),despagubire ca sa ii ... (vezi toată discuția)
Mostenire tata vitreg snowgirl19 snowgirl19 Buna ziua! Am si eu o problema si as avea nevoie de ajutorul dumneavoastra daca se poate: este vorba despre mostenirea unui apartament. Parintii mei au ... (vezi toată discuția)
Moștenire, succesiune, renunțare succesiune! . Alina Palade Alina Palade Bună ziua, situația sta în felul următor :tatăl meu este decedat, noi suntem doua surori și mama în viață dar ea este cu Avc și este în grija mea, ... (vezi toată discuția)