avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu de maternitate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu de maternitate

Buna seara. Am beneficiat de concediu de cresterea copilului datorita faptului ca am fost la facultate insa a fost preluat de catre sotul meu dupa 8 luni. El lucreaza la pompieri si a iesit in concediul de crestere a copilului cu greu desi conform legii are tot dreptul, nu? Eu sunt din nou insarcinata si vreau sa intreb daca poate sa continue tot el cu concediul de crestere a copilului si de cand? Dupa nasterea celui de al doilea sau dupa ce primul copil implineste 2 ani? Va multumesc anticipat
Ultima modificare: Duminică, 7 Noiembrie 2010
Lorena_Teo, utilizator
Cel mai recent răspuns: Lorena_Teo , utilizator 11:25, 5 Decembrie 2010
Poate continua dupa ce primul copil implineste 2 ani
Poate continua CCC, numai daca al doilea copil se va naste inainte ca primul copil sa implineasca varsta de 2 ani.
Poi, primul copil va implini doi anisori in octombrie 2011, iar cel de al doilea copil se va naste in aprilie 2011, dupa spusele medicului la care merg. Deci, poate continua tot el cu concediul dupa ce primul copil a facut 2 anisori, adica dupa octombrie 2011 si nu trebuie sa intrerupem pt primul copil, el beneficiand de acest drept pana la implinirea celor 2 anisori... Va multumesc mult pt raspunsurile dumneavoastra.
Ultima modificare: Luni, 8 Noiembrie 2010
Lorena_Teo, utilizator
Buna ziua. Tot legat de acest subiect, vreau sa intreb daca sotul meu se poate intoarce la servici iar eu sa preiau concediul de crestere a copilului si sa beneficiez pe urma in continuare pt cel de al doilea copil? Va multumesc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Decembrie 2010
Lorena_Teo, utilizator
Lorena_Teo a scris:

Buna ziua. Tot legat de acest subiect, vreau sa intreb daca sotul meu se poate intoarce la servici iar eu sa preiau concediul de crestere a copilului si sa beneficiez pe urma in continuare pt cel de al doilea copil? Va multumesc.


DA, se poate intoarce la servici , iar dvs sa intrati in CCC cu conditia sa indepliniti conditiile prevazute de lege.

Alte discuții în legătură

Stimulent de insertie cic miriam101 miriam101 Buna ziua! Am o neclaritate privind art. 2, al.1 din OUG 111/2011. Doresc sa beneficiez de stimulentul de insertie prevazut la art.7. Cum sa procedez? Optez ... (vezi toată discuția)
Ccc pentru tatal copilului lorelei86 lorelei86 daca sotul este angajat din iunie 2011 insa pe 16 noiembrie 2011 a demisionat apoi pe 2 decembrie 2011 s-a reangajat la aceeasi firma poate beneficia de ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pentru cresterea copilului Lorena_Teo Lorena_Teo Buna ziua. Legat de noile prevederi, cine si cat primeste pentru situatia in care se naste un copil am o nelamurire. Sotul meu se afla in concediul de crestere ... (vezi toată discuția)