avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 172 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... absolvent studii superioare fara licenta
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

absolvent studii superioare fara licenta

Buna seara!

Am o rugaminte. Poate cineva sa-mi raspunda la urmatoarea intrebare?

Un absolvent de studii superioare, care nu a obtinut diploma de licenta, poate fi incadrat pe un post cu studii superioare?
Exista un timp limita dupa absolvire pt obtinerea licentei?
V-as ruga sa-mi dati si ceva trimiteri la legislatie.

Multumesc,
Gaby
Cel mai recent răspuns: adelaida_07 , utilizator 10:00, 14 Februarie 2008
sunt unele societati care pun conditia ca salariatul sa prezinte diploma de licenta intr-o perioada de timp de la angajare.
lacunar raspunsul domnului consilier juridic! ma asteptam la mai mult! atat stie?
Dar varianta legala? Cat timp poate profesa absolventul pana la obtinerea diplomei de licenta?
Stimata Gaby

1. Licenta reprezinta dovada sintetica si globala ca absolventul face fata cu succes rezolvarii corecte si complete a unei teme complexe care implica cunostiinte din intrega programa analitica a facultatii si specializarii pe care a absolvit-o. Ea se desfasoara sub conducerea unui cadru didactic care da unda verde pentru prezentarea in fata unei comisii formate din profesori de diferite specialitati care si ea valideaza intr-un proces verbal competenta absolventului si eliberarea documentului ce atesta calitatea profesionala ( prin nota ). Este o chestiune in firea lucrurilor ca legal sa fii declarat absolvent cu drept practica in momentul in care facultatea atesta oficial cu diploma pregatirea ta completa si nivelul capacitatii tale de a face fata unor subiecte complexe. Unde vrei sa se scrie acest lucru. Poate ca se va scrie cand numarul absolventilor fara diploma va fi foarte mare si cererea pe piata la fel. Dar deocamdata nu e cazul.

2. Timpul limita este dat de dinamica accelerata a schimbarii duratelor de studiu, tablei de materii, continutului materiilor de studiu, aparitiei si disparitiei de facultati si specializari etc.Prezentarea la licenta este conditionata de indeplinirea tuturor obligatiilor de examinare conform programelor de studiu la zi. Daca trece foarte mult timp trebuie sa faci echivalari de examene si sa completezi cu examene a unor materi pe care nu le-ai studiat si promovat. Daca a trecut foarte mult timp " ai pus-o" ca trebuie sa reincepi din ani mici.

3.Nu tot ce ne intereseaza scrie in legi, uneori sunt numai norme, alteori sunt regulamente, alteori proceduri alteori altceva .legile sunt in general relativ fixe , celelate au in schimb o dinamica pe care numai cei care sunt din mediu legislativ o cunosc.
De acord cu ce a scris mai sus dl. Nicolaie Ciobotaru. Nu exista vreo prevedere legala in acest sens. Eu am spus ce se practica.

Alte discuții în legătură

Studii superioare necesare pentru contabili Cont Expert 4972 MBM Cont Expert 4972 MBM Buna ziua, Am o problema daca ma puteti ajuta cu un raspuns va rog mult..... Sunt angajata la o firma cu contract individual de munca in timp normal de 8 ore ... (vezi toată discuția)
Promovare in clasa auditor sau consilier juridic monicalirca monicalirca Aveti idee de ce a fost introdus in art.68 (3) urmatorul continut \"promovarea in clasa nu se poate face pe o functie publica de auditor sau de consilier ... (vezi toată discuția)
Adeverinta studii superioare aacris aacris Buna seara ,va rog sa -mi spuneti daca nu am licenta data dupa ce am terminat acum doi ani facultatea ci doar adeverinta ca am absolvit facultatea poate fi ... (vezi toată discuția)