avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 317 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Furt din magazin
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Furt din magazin

Buna seara,in primul rand!As dori daca se poate sa ma lamureasca cineva,in urmatoarea situatie: Mama mea,acum 2 ani a furat o suma de bani(900Ron) dintr-un magazin, supravegheat video.(rusinos,dar nu am incotro pt ca e mama mea,si o iubesc nespus de mult,si trebuie sa o ajut acum)Mami,era prietena cu vanzatoarea magazinului din care a furat aceasta suma de bani,mentionata mai sus,iar l-a un moment de neatentie al vanzatoarei,mama se vede pe camera video luand acesti bani.Vanzatoarea,a dat-o in judecata si mamei mele ,i s-a facut dosar penal,pt furt calificat.Mama ,nu a stiut ca aceasta(vanzatoarea),a denuntat-o.Si a plecat in strainatate(mami),de unde nu a mai venit 2 ani.Furtul a avut loc in 2008,iar mami a venit in tara in 2010,nestiind ca avea de executat 3 ani cu suspendare pt acest furt.Pt ca citatiile,ii venisera acasa la bunica mea unde mama mea avea,domiciliul.Intre timp a divortat de tati,ramanad astfel la numele ei de fata,si doasarul ii era pe numele din timpul casatoriei.Si din cauza asta,practic citatiile si instintarile ca avea de executat o pedeapsa cu suspendare,ii veneau la mama ei,la domiciliul de fata.(mama,nu mai vorbise in tot acest timp ,cu bunica)Practic,nu a stiut despre aceste citatii,instintari,etc...Iar,acum in 2010 cand a venit in tara a fost arestata de politia de la Arad,si inchisa acolo....#-o apoi,i-am pus eu un avocat,care nu ma multumeste cu nimic....si i-am facut transferul de la Arad la Craiova,acum mami se afla inchisa la penitenciarul din Craiova.Avocata,mi-a spus ca va avea loc la tribunal procesul pe 19 nov.a.c ,iar acum am primit o citatie la adresa de domiciliu a tatalui meu,ca pe data de 8decembrie,mami tre' sa se prezinte la Tribunal.Si nu inteleg,de ce.Avocata,imi spune ca o s-o scoata din inchisoare,ca inca nu a judecat-o,etc.MAMI ,ESTE INCHISA DE PE 04 IUNIE,2010,ARE DEJA 6 LUNI....FARA SA STIE DACA EXECUTA O PEDEAPSA SI CAT.MA POATE AJUTA CINEVA,IN TOT TALMESUL-BALMESUL, ASTA???MULTUMESC,ANTICIPAT! :">
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 16:51, 20 Noiembrie 2010
va sugerez sa schimbati avocatul.
Uffff,aveti mare dreptate!Asa ar trebui....:sorry:
Imi puteti spune va rog,daca e normal sa primeasca acum citatie cu instintare de asistenta juridica,din moment ce eu am platit aceasta avocata,sa o reprezinte?!
Citatia,este pe numele mamei mele,(iar,mami este inchisa deja de 6 luni)Am sunat avocata si am intrebat-o de ce pe citatie scria asta,si mi-a zis ca ea a cerut amanarea procesului,si ca ar fi normal...dar,se poate sa fie chemata in instanta si pe 19 noiembrie(a.c) ,si pe 8 decembrie(a.c)Pe citatie erau scrise articolele acestea:
art.209(c.p),art.208 alin.1 ,art.171 alin.2,3 si un nr de dosar : 228,28-215/2008 :-/
Am verificat pe ecris. Mama dvs a primit o condamnare de 3 ani in regim de suspendare sub supraveghere. Astfel avea obligatia sa se prezinte la anumite date la serviciul de probatiune. Deoarece nu s-a prezentat i-a fost revocat beneficiul suspendarii iar la intrarea din tara a fost arestata. Avocata dvs i-a facut apel acum iar acesta urmeaza sa se judece in decembrie din cate am vazut. Trebuie sa steptati pana atunci!

Av. Claudiu Sorin Feteanu
Si eu cred ca trebuie sa schimbati avocatul,iar acesta sa se ocupe in mod mai serios de caz.
Aveti posibilitatea daca doriti sa discutati cu avocatul , sa reziliati contractul de asistenta juridica pe cale amiabila.
Puteti angaja un alt avocat cu care sa discutati si sa ii solicitati sa se ocupe mai indeaproape de proces si sa va tina la curent cu situatia mamei dvs..
Oricum pana la judecarea apelului aveti timp sa luati cea mai buna hotarare
Va multumesc frumos,pentru raspunsul dvs!Aveti mare,dreptate!Multumesc,mult!Acum am verificat si eu , pe ecris.:vishenka:

Alte discuții în legătură

Furt calificat cristina&mami cristina&mami As dori sa ma lamureasca cineva,daca se poate : ''Decizia penală nr.758 Respinge recursul peste termen declarat de recurenta condamnată Guguci Florica. ... (vezi toată discuția)
Motivarea recursului intr-un proces penal moraru alexandru moraru alexandru conform c.p.p. motivarea recursului se depune la instanta cu cel putin 5 zile inaintea primului termen de judecare a acestuia. Daca nu am facut acest lucru mai ... (vezi toată discuția)
Ordin de restrictie mihaela_2289 mihaela_2289 Buna ziua. Am si eu o problema si nu prea stiu cum sa o rezolv, orice sfat mi-ar fi de mare ajutor. Mama mea este hartuita, amenintata si injurata des de catre ... (vezi toată discuția)