avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ordin de restrictie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ordin de restrictie

Buna ziua. Am si eu o problema si nu prea stiu cum sa o rezolv, orice sfat mi-ar fi de mare ajutor. Mama mea este hartuita, amenintata si injurata des de catre doi dintre fratii ei. A facut multiple sesizari la politie, dar mare lucru nu s-a rezolvat (amenzi pe care ei oricum nu le platesc). Ultima oara, politistul de proximitate i-a spus sa faca un ordin de restrictie, sa mearga la parchetul de pe langa judecatoria sector 3 si sa spuna tot ce se intampla. Cu 24 ore inainte de proces, o doamna i-a adus citatia acasa, spunandu-i mamei mele ca nu are nevoie de avocat sau martori. Cand s-a prezentat la Judecatorie, grefiera i-a spus ca are nevoie de martori, ea nu a mai avut de unde sa aduca intr-o ora martori si oricum toate persoanele care au fost martore nu s-ar baga sa depuna marturie deoarece fratii ei terorizeaza la propriu trei locatii (blocul lor, blocul mamei si blocul bunicii, venind bauti si fiind foarte scandalagii, amenintand pe oricine).
La infatisare, a fost prezenta o avocata din partea lor (din oficiu, asa scrie la dosar) si unul dintre frati, care a venit cu o intampinare in care spunea ca tot ceea ce a declarat mama mea nu este adevarat, ca el e de buna credinta, ca nu se leaga de ea pe strada, demontand rand pe rand fiecare acuzatie. Avocata a cerut ca dosarul sa fie inchis din lipsa de martori si probe si acum mama este nevoita sa plateasca si onorariul avocatei din oficiu, in cuantum de 260 lei. Nu stie ce si cum sa mai faca, fratii ei o terorizeaza in continuare, ii rad in nas, ea plange ca dupa ce ca este terorizata, hartuita, injurata si amenintata mai trebuie sa si plateasca dupa urma lor. Ce e de facut? Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: mihaela_2289 , utilizator 17:23, 6 Octombrie 2016
Cat timp a trecut de cand s-a pronuntat instanta? Poate se incadreaza in termenul in care poate sa depuna apel. E ciudat ca dna care i-a adus citatia i-a spus ca nu are nevoie de avocat+martori. De obicei citatiile sosesc prin posta. Si da, pentru a demonstra ceva, trebuie sa aduci probe in acest sens; de aici si decizia instantei. Probabil mama dvoastra nu avea de unde sa stie acest lucru dar ar fi fost bine sa consulte un avocat inainte. De avocat din oficiu beneficiaza atat reclamantul cat si paratul deci si mama dvoastra ar fi trebuit sa aiba avocat din oficiu. Sunt cateva chestiuni dubioase aici (paratul a fost contactat de avocatul din oficiu dar mama dvoastra, nu).
Citaţia nu se aduce cu o zi înaintea termenului de judecată. Trebuie să vedeţi data înmânării citaţiei şi adresa.
Instanta s-a pronuntat in data de 28.09, citatia a fost emisa la data de 26.09 si adusa acasa de o doamna pe data de 27.09, intr-un plic fara nicio data. Eu eram impreuna cu mama cand a venit doamna si mama a intrebat-o daca are nevoie de martori sau avocat si doamna i-a spus ca nu si ca daca nu da de cei doi frati sa le inmaneze citatiile se va judeca in lipsa. Asta a fost tot. Inregistrarea la Parchet s-a facut in data de 15.09. Solutia pe scurt: "Ia act de renunţarea la cererea formulată reclamanta. Obligă reclamanta la plata către stat a sumei de 260 lei reprezentând onorariul avocatului din oficiu desemnat pârâtului, suportat din fondurile Ministerului de Justiţie. Cu drept de recurs. Pronunţată în şedinţă publică azi, 28.09.2016. "
Va mutumesc!
"Art. 30
(1) Hotararea prin care se dispune ordinul de protectie este supusa numai recursului, in termen de 3 zile de la pronuntare, daca s-a dat cu citarea partilor, si de la comunicare, daca s-a dat fara citarea lor. "
Trebuie sa luati legatura neaparat cu un avocat. Nu stiu sigur daca mai puteti sa faceti recurs. In caz contrar, din cunostintele mele, trebuie sa asteptati 6 luni pentru depunerea altui ordin de protectie. Dar atunci trebuie sa se vina cu dovezi: inregistrari, eventuale mesaje telefonice (daca vor exista) si martori.
Faceţi urgent recurs. S-a pronunţat în 28, 3 zile înseamnă 29 , 30 septembrie, 1 octombrie, deci trebuie să depuneţi recursul mâine sau duminică, se poate şi prin poştă( mâine) sau prin fax.

Alte discuții în legătură

Plingere daniel26101980 daniel26101980 Buna ziua! Acum ceva timp, mai exact 3 luni, socrul meu a facut o reclamatie la politie cum ca soacra mea iar fi furat depozite bancare de 41.500 de lei, ... (vezi toată discuția)
Plangere pentru lipsire de libertate ANCA-ELENA ANCA-ELENA Buna ziua, as vrea sa va expun o problema pe care o traiesc pe propria piele. in urma cu un an de zile am participat la sedinta cu locatarii din blocul in care ... (vezi toată discuția)
Unde trebuie sa ma adresez duscaandreea duscaandreea eu sunt parata intr-un proces de incredintare a copilului minor si as dori sa depun la dosar reclamatile facute de mine la politie din care reiese ca tatal ... (vezi toată discuția)