avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1766 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... motivarea recursului intr-un proces penal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

motivarea recursului intr-un proces penal

conform c.p.p. motivarea recursului se depune la instanta cu cel putin 5 zile inaintea primului termen de judecare a acestuia. Daca nu am facut acest lucru mai are rost sa ma prezint in instanta?( Se primeste motivatia si in ziua recursului?)
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 20:02, 8 Februarie 2011
5 zile este un termen de decadere. daca aveti motive serioase, de natura medicala sa zicem, care v-au pus in imposibilitate sa va exercitati drepturile in termenul legal este de discutat. luati legatura cu un avocat care va poate da cea mai buna solutie in functie de situatia pe care i-o prezentati.
moraru alexandru a scris:

conform c.p.p. motivarea recursului se depune la instanta cu cel putin 5 zile inaintea primului termen de judecare a acestuia. Daca nu am facut acest lucru mai are rost sa ma prezint in instanta?( Se primeste motivatia si in ziua recursului?)


Sigur ca are rost! Este important sa va prezentati!
Este adevarat, asa scrie in lege, 5 zile.
In fapt, va puteti prezenta la primul termen de judecata si sa va sustineti oral motivarea recursului in sedinta dupa care inmanati instantei hartiile cu sustinerile orale.
O sa vi le primeasca.....
Multa bafta!
Recursul se poate motiva si oral in ziua judecatii. Va rog sa va uitati la art. 385 C.P.P.
vad ca parerile sunt impartite(termenul de 5 zile fiind vazut atat ca un termen de decadere cat si ca un termen de recomandare). Daca ar fi un termen de decadere (pt scurtarea perioadei de judecata a recursului ) as putea sa-mi insusesc motivarea procurorului avand in vedere ca sunt parte vatamata in proces?
Este interesul dvs.sa va prezentati la recurs pe care il putetit sustine oral,iar consemnarile concluziilor orale,le depuneti in scris dupa aceea instantei cu titlul de "Note Scrise depuse de____"

Alte discuții în legătură

Liber la fond, se mai face recurs? ralukastrugaru ralukastrugaru daca la fond e pus liber iarasi de catre tribunal curtea se mai sesizeaza sa faca recurs? multumesc . (vezi toată discuția)
Termen legal recurs si formulare (penal) vm85 vm85 Buna seara, Va rog dati-mi un sfat, deoarece sunt putin cam speriat in acest moment. Sunt inculpat intr-un dosar penal, am fost arestat preventiv timp de 5 ... (vezi toată discuția)
Apel ruonscalafat ruonscalafat dupa ce Tribunalul Dolj va da o hotarare la finalul unui proces de fond, in cat timp trebuie efectuat apelul catre Curtea de Apel Craiova? (vezi toată discuția)