avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 701 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Cazuri radiere auto
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Cazuri radiere auto

Buna seara , dragi colegi !
Am urmatoarea speta :
In OMAI 1051/2006 (actualizat ) la art. 24 lit. d se prevede obligatia radierii in cazul schimbarii proprietarului vehiculului instrainat si , de asemenea ,la art. obligatia Serviciului Public Comunitar Regim permise de conducere si inmatriculare a vehiculelor de a comunica aceasta radiere autoritatii publice locale unde a fost inregistrat vehiculul . In baza acestei comunicari se poate radia si din punct de vedere fiscal acel vehicul .....
Am intrat pe site-ul Serviciului Public Comunitar Regim permise de conducere si inmatriculare a vehiculelor si am vazut ca nu mai este trecut ca si caz de radiere in cazul schimbarii proprietarului vehiculului instrainat si va solicit sprijinul in gasirea actului normativ care reglementeaza aceasta modificare .
Va multumesc anticipat !
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Noiembrie 2010
Adrian Marin, Consilier juridic
Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.195/2002 modificată şi completată prin Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.63/2006, publicată în Monitorul Oficial al România, Partea I, nr.792/20.09.2006:
ART. 17
(1) Radierea din evidenţă a vehiculelor se face de către autoritatea care a efectuat înmatricularea sau înregistrarea doar în cazul scoaterii definitive din circulaţie a acestora, la cererea proprietarului, în următoarele cazuri:
a) proprietarul doreşte retragerea definitivă din circulaţie a vehiculului şi face dovada depozitării acestuia într-un spaţiu adecvat, deţinut în condiţiile legii;
b) proprietarul face dovada dezmembrării, casării sau predării vehiculului la unităţi specializate în vederea dezmembrării;
c) la scoaterea definitivă din România a vehiculului respectiv;
d) în cazul furtului vehiculului.
(2) Radierea din evidenţă a vehiculelor înregistrate, la trecerea acestora în proprietatea altei persoane, se face de către autoritatea care a efectuat înregistrarea, la cererea proprietarului, în condiţiile legii.
[ link extern ]
[ link extern ]
L.C.
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Noiembrie 2010
Laura Ciobeica, moderator
Da... multumesc....
Insa tot in OUG 195/2002 , modificata si completata prin OUG 63/2006 la art.19. - prevede ca "Procedura înmatriculării, înregistrării, radierii şi eliberarea autorizaţiei de circulaţie provizorie sau pentru probe a vehiculelor se stabilesc prin ordin al ministrului administraţiei şi internelor, care se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.
Ori OMAI 1501/2006 (actualizat) care este in vigoare ,nefiind abrogat , prevede obligatia radierii in cazul schimbarii proprietarului vehiculului instrainat .#-o
Intr-adevar...alt exemplu de legi/ordonante/ordine care se bat cap in cap.
Legea 49 din 8 martie 2006 (Legea 49/2006) pentru aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice
Art. 18. - (1) Radierea din evidenta a vehiculelor se face de catre autoritatea care a efectuat inmatricularea sau inregistrarea, la cererea proprietarului sau a mandatarului acestuia, in urmatoarele cazuri:
a) proprietarul sau mandatarul acestuia doreste retragerea din circulatie a vehiculului si face dovada depozitarii acestuia intr-un spatiu adecvat, detinut in conditiile legii;
b) proprietarul sau mandatarul acestuia face dovada dezmembrarii vehiculului;
c) la trecerea vehiculului in proprietatea altei persoane, in conditiile legii;
d) la schimbarea domiciliului, a resedintei sau a sediului proprietarului, pe raza de competenta a altei autoritati decat cea care a efectuat inmatricularea sau inregistrarea;
e) la scoaterea definitiva din Romania a vehiculului respectiv.
(2) Radierea din evidenta a vehiculelor indisponibilizate prin instituirea unui sechestru asigurator se poate face in baza hotararii instantei de judecata, conform legii, de catre autoritatea care a efectuat inmatricularea sau inregistrarea.
(3) Este interzisa circulatia pe drumurile publice a vehiculelor radiate din evidenta.
(4) Vehiculele declarate, prin decizie a autoritatii publice locale, fara proprietar sau abandonate se radiaza din oficiu in termen de 30 de zile de la primirea deciziei respective." >>> Bucuresti, 8 martie 2006. Nr. 49.

Un alt ordin (nr. 1351/2006) pe care l-am gasit doar pe un forum spune:
"Începând cu 1 decembrie 2006, au intrat în vigoare noile reglementări privind procedura înmatriculării, înregistrării, radierii şi eliberării autorizaţiei de circulaţie provizorie sau pentru probe a autovehiculelor, conform Ordinului ministrului MAI nr. 1351/2006, publicat în Monitorul Oficial 941/21.11.2006.
Înmatricularea permanentă este continuă, în sensul că de la admiterea în circulaţie în România şi până la scoaterea definitivă din circulaţie a unui vehicul, acesta este înscris permanent în registrul naţional al vehiculelor înmatriculate, pe numele proprietarului sau, după caz, al proprietarilor succesivi. Dispare astfel noţiunea de "radiere" la transferul de proprietate."
Cine sa mai inteleaga si ce anume....
L.C.
Ultima modificare: Duminică, 14 Noiembrie 2010
Laura Ciobeica, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere certificat inmatriculare (si auto?) - oug nr. 189/2005 Daniela Gratiela Daniela Gratiela Spuneti-mi va rog rolul certificatului de inmatriculare auto? Daca certificatul de inmatriculare este radiat conform Legii nr. 432/2006 privind aprobarea ... (vezi toată discuția)
Radierea ContSters184021 ContSters184021 In exprimarea ambigua si confuza a legiuitorului pun o intrebare privind autovehiculele: Care este deosebirea intre radierea de drept, dreptul de radiere si ... (vezi toată discuția)
Cum radiez un autovehicul vandut avand in vedere ca mi s-au comunicat mai multe procese verbale de contraventie? Vasilica80 Vasilica80 Buna ziua Am avut un autovehicul pe care l-am vândut in 2010 urmând toate procedurile legale: contract de vânzare-cumpărare, radiat de la taxe si ... (vezi toată discuția)