avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 727 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... retrocedare teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

retrocedare teren

Bunicul meu a avut un teren in Bucuresti care nu se mai poate retroceda in natura , fiind ocupat de o benzinarie. Cum pot afla daca unul din mostenitorii sai (in speta unchiul meu care a facut notificare conform legii 10/2001), a primit titlu de despagubire ?
Mentionez ca a am fost plecat din tara si din ce stiu a facut notificare fara sa ma includa pe mine si fratele meu ca mostenitori dupa bunicul nostru (parintii nostrii sunt decedati).
Este posibil sa mai pot introduce si eu o cerere de despagubire conform legii 10/2001 ca mostenitor sau daca conform legii 10/2001 nu mai este posibil, mai exista vreo alta cale legala de a obtine despagubiri ?
Va multumesc anticipat
NU mai sunteti in termen. Nu mai puteti obtine nici despagubiri...
multumesc pentru raspuns.
cum as putea afla ( de la primarie sau alt organism al administratiei publice) daca unchiul meu a primit (in ce stadiu se afla dosarul) si daca a primit, ce despagubiri s-au dat ?
mentionez ca nu s-a facut succesiunea dupa bunicul meu (tatal lui) . este posibil sa nu i se dea despagubiri integral pentru acel teren, avind in vedere ca nu se stie cota ideala din masa succesorala
( succesiunea nefiind facuta) ?
va multumesc anticipat pentru eventualele raspunsuri
Sa afli doar ca sa mori de ciuda... De cota mostenitorilor care nu au facut cerere in baza legii 10 profita cel care a facut-o. :(
Ultima modificare: Marți, 19 Februarie 2008
romascanu, moderator
va multumesc penru raspuns.
cu tot respectul de care pot da dovada, nu am adresat intrebarea ca sa " mor de ciuda" , insa va voi explica de ce ma intereseaza subiectul, mai ales ca s-a savirsit o nedreptate.

datele spetei:

1.bunicul meu a avut un teren de 200 mp in colentina, care acum este ocupat de o benzinarie ;

2.bunicul meu este decedat in 1999, parintii mei au decedat , mai am un unchi si o matusa (descendenti directi ai bunicului meu) ;

3.eu si fratele meu am fost plecati din tara si am gasit o copie dupa o notificare inregistrata la un executor judecatoresc pe 19.10.2001 dupa ce a expirat termenul legal de 6 luni conform legii 10/2001, insa nu stiu daca executorul judecatoresc a inaintat-o spre primarie sau nu, si daca a a juns la primarie , s-a admis sau nu ;
prin notificare unchiul meu a afirmat ca el si matusa mea sunt unici mostenitori ai bunicului

4. nu s-a facut succesiunea dupa bunicul nostru

Intrebari:

1. mai exista vreo sansa sa fac uz de dreptul de proprietate proportional cu cota mea indiviza si sa revendic dupa legea 10/2001 ? din ce am inteles, jurisprudenta a prelungit termenul de depunere a cererilor de revendicare mult dupa termenul de 6 luni prevazut in legea 10/2001, chiar pina in noiembrie-decembrie 2005.

2. cum pot afla daca unchiul meu a primit sau are de primit despagubiri conform legii 10/2001 ?

3. e posibil ca unchiul si matusa (care i-a facut procura sa o reprezinte) sa fie despagubiti integral pentru terenul bunicului meu (inclusiv pentru cota mea si a fratelui meu), avind in vedere ca nu s-a facut succesiunea dupa bunicul nostru si nestiindu-se asfel cota lor ideala din mostenire ?

mentionez ca adresez aceste intrebari pentru ca unchiul meu este de rea credinta si probabil nu voi putea obtine informatii corecte de la el.

imi cer scuze ca am am dezvolata atit subiectul, insa am dorit sa fiu cit mai explicit .

intrebasem pentru ca , in momentul in care el a afirmat ca este unic mostenitor impreuna cu matusa mea (care il mandatase), cred ca a savirsit un fals (care dovedete raua sa credinta) si avind in vedere ca succesiunea nu s-a facut, se poate suplimenta masa succesorala cu valoarea despagubirilor primite pentru acest teren.

in orice caz, sunt interesat de asistenta juridia, daca se va dovedi ca sunt sanse de fructifica cota noastra ideala din aceasta parte a masei succesorale.

va multumesc anticipat . cu stima.
Raspunsuri:

1. Daca am spus nu, pentru ce ati mai intrebat? Vreti sa primiti un raspuns aiurea, nerealist de DA? Termenul a fost pana in septembrie 2005, dar ec conteaza, cum spunea colega mea? daca era pana ieri si tot nu mai sunteti in termen.

2. Nu puteti, legal.

3. E nu numai posibil, dar si foarte probabil, insa nu din cauza argumentelor prezentate de dv., ci in baza Legii 10.

Repet: nu mai aveti sanse. Daca nu sunteti sigur de asta, mergeti atunci la un avocat sa vada actele, notificarea etc. Pentru ca acest forum nici nu tine de consultatie juridica si nici nu poate banui daca relatarea oamenilor despre acte este exacta. Din experienta mea practica, din cauza necunoasterii domeniului, multi oameni isi interpreteaza gresit un act sau altul... Sau isi imagineaza ca un avocat poate scoate "chichite" si cand ele nu sunt.

Alte discuții în legătură

Se mai poate revendica imobil pe legea 10/2001 acum teodor badescu teodor badescu Am depus notificare revendicare imobil legea 10/2001 si primaria a emis o decizie de despagubire si astept si acum.Sunt dat in judecata pentru anularea ... (vezi toată discuția)
Legea lupu mante23 mante23 Buna ziua, As avea o intrebare. Imediat dupa aparitia Legii Lupu, unchiul mamei mele a solicitat punerea in posesie pentru un teren intravilan+ casa bunicii ... (vezi toată discuția)
Succesiune problematica Swamera Swamera Buna ziua, Avem probleme cu o succesiune din partea bunicilor, mai ales din cauza faptului ca nu stim ce avem de facut in momentul de fata. Situatia se ... (vezi toată discuția)