avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1418 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Admitere Barou 2008
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Admitere Barou 2008

Buna seara. Am si eu o nelamurire.
Este adevarat ca la urmatorul concurs de admitere in Barou, va fi un numar de locuri, sau se va desfasura ca pana acum?
Ultima modificare: Duminică, 17 Februarie 2008
Roxana Roxana, Consilier juridic
Foarte pertinent! Multumesc, KarinaPet!
Pana si aici se vede adevarata valoare!
Deliasi

Daca nu ti s-a intamplat tie lucrul asta, nu inseamna ca nu este adevarat.

Multumeste-i lui Dumnezeu ca ai trecut cu bine de acest examen si urmeaza-ti cursul firesc al drumului tau.
Cei care au invatat si sunt constienti ca lucrarile lor, continutul acestora nu le pot ridica probleme, nu au de ce se teme!!!!

Ultima modificare: Vineri, 19 Decembrie 2008
ContSters20980, utilizator
:stunned: na, s-au enervat fetele!!! :love1:

pe de alta parte, DREPTATEA EXISTA IN TOT CEEA CE NI SE INTAMPLA, indiferent ca intelegem sau nu...cine are urechi sa auda, cine are de inteles sa inteleaga. ;)

Daca e sa facem asa un rezumat lucrurile stau din punctul meu de vedere in felul urmator: daca acest examen ar fi fost cum trebuia nu cred ca luat mai mult de 10-15% dintre participanti. E frustrant pentru cei care au luat sa aiba (ca in cazul meu) cilegi care au picat si care mai aveau nevoie de 3,4 sau chiar 5 puncte sa treaca examenul si l-au trecut. De platit acest examen credeti-ma ca se poate. Nu spun mai multe pt ca nu face sens. Asta e cine poate sa o faca.

nu mi se pare normal sa treaca toata lumea indiferent ce au scris in lucrarile lor. Nu ma poate convinge nimeni ca s-au facut greseli de corectare de cateva puncte. Si poate cine stie ar fi fost corect sa ii treaca pe toti daca tot au trecut gramada la contestatii. Sau mai bine faceam si eu contestatie ca am un colega care picase si mai avea putin sa aiba media mai mare decat mine.

Cei care au copiat, platit etc ar trebui lasati in pace. Efortul lor a fost mai mare chiar decat al altora. Si riscul la fel... Si daca ei nu copiau si voi tot ati fi picat examenul tot aia era. deci corect este sa va referiti doar la voi. Mie una mi s-a parut absolut frustrant acest examen de la inceput si pana zazi cand au afisat rezultatul la contestatii.

Ideea e ca baietii de la barou fac ce vor ei. Numai ce vor ei.

ar trebui sa ne primeasca in barou fara examen. oricum cotizam de o sa ne iasa ochii si mai mult daca ma primesc ei in barou si imi sparg creierii ca sa intru nu inseamna ca o sa curga banii pe mine... Asa ca nu ar trebui sa mai fie examen ca sa faca ei banu' din "cadouri" ci sa ne inscriem cu totii. Si are grija viata sa ne sorteze mai apoi. Diferenta e ca viata nu primeste cadouri...

Bafta tuturor. Si stati linistiti. Mergeti si lucrati ca va gasiti de munca. Si la anu' macar stiti cu ce o sa aveti de a face. Nu mai puneti atata suflet. Chiar nu merita...

:P
aishteruyo a scris:

:stunned: na, s-au enervat fetele!!! :love1:

pe de alta parte, DREPTATEA EXISTA IN TOT CEEA CE NI SE INTAMPLA, indiferent ca intelegem sau nu...cine are urechi sa auda, cine are de inteles sa inteleaga. ;)

Hai sa-ti spun o poveste:
A fost odata ca niciodata o studenta eminenta. O studenta care iubea tot ceea ce tine de justitie, corectitudine, transparenta.
Ei bine, acea studenta citea in perioada studentiei tot felul de tratate pe langa cele obligatorii materiilor respective. Mai mult decat atat, inca de pe vremea cand era pe bancile facultatii mergea in salile de judecata, redacta concluzii, cereri de chemare in judecata, intampinari,memorii, sesizari...tot tacamul. Si acest lucru pentru ca aceasta, inca studenta colabora cu o firma de avocatura care avea mare incredere in ea.
Ei bine...a sosit momentul in care tanara domnisoara, mai mult decat pregatita sa-si vada visul implinit: sa devina si ea avocat.
Pregatita temeinic in anii facultatii precum si ca urmare a implicarii efective in diverse "dosare" si-a mai luat si 3 luni de conceiu fara plata, pentru a mai "aprofunda" un pic. Un pic inseamna in jur de 8 ore pe zi (cel putin).
I s-a propus sa fie "ajutata" sa fie admisa, dar n-a vazut rostul, era mai mult decat pregatita.
Bun.....la oral: "floare la ureche" a zis ea.
La scris, dupa ce a iesit din sala de examen, era mai mult decat fericita, subiecte mai mult decat rezonabile.

Avenit si ziua in care urmau sa se afiseze rezultatele. Privesc tabelul: STUPOARE..............4

Imposibil!!!!!!!!!!!!!!!!

Cum? Cea in fata careia si-a "scos palaria" un anume decan de la un anumit Barou???

Da, chiar asa s-a intamplat!
Din ce motiv oare?

In aceste conditii, te intreb si eu: UNDE ESTE DREPTATEA????? UNDE ESTE CORECTITUDINEA?
Ultima modificare: Vineri, 19 Decembrie 2008
MonicaE, utilizator

Alte discuții în legătură

Admitere in avocatura 2008 dalela23 dalela23 am dat si anul trecut examen dar am picat#-o din pacate. anul asta vreau sa dau din nou (am dat la baroul tulcea). am vazut la cineva anul trecut niste ... (vezi toată discuția)
Subiecte barou 2008 ContSters56305 ContSters56305 Eu cred ca ar fi mai bine pentru noi, cei care dorim sa sustinem examenul de admitere in profesia de avocat sa comparam subiectele intre noi. Eu consider ca ar ... (vezi toată discuția)
Admitere baroul prahova ContSters43587 ContSters43587 Sunt interesat sa stiu cam cum s-a desfasurat anul trecut examenul de primire la Baroul Prahova. Mai precis as vrea sa stiu cat de greu a fost si daca s-a ... (vezi toată discuția)