avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 673 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Fonduri europene, finanţări ... fonduri europene si afaceri
Discuție deschisă în Fonduri europene, finanţări nerambursabile, grant-uri

fonduri europene si afaceri

Buna ziua! Din pacate nu stiu prea multe despre fondurile europene dar mai stiu cate ceva despre afaceri. Ma gandeam la urmatoarea posibilitate: vorbesc cu specialisti in consultanta in afaceri, fac rost de un plan de afaceri bun, accesez fonduri europene si ma pun pe treaba. La TV am auzit si de situatii in care au obtinut si 3 milioane de euro pentru un proiect sau sa fie doar inflorituri ? Credeti ca e o idee buna o asfel de afacere?
Cel mai recent răspuns: Opus Mixtum , Consultant credite si finantari 12:05, 18 Noiembrie 2010
Este cel mai slab mod posibil de a aborda obtinerea unei finantari nerambursabile.
Ultima modificare: Vineri, 12 Noiembrie 2010
Holda Finance, Consultant credite si finantari
3 milioane de euro pentru o afacere e putin...??:giggle:
Am zis abordare. Partea referitoare la suma de bani spui ca ai auzit-o la televizor, deci aceea as numi-o constatare. Aplicand operatii logice asupra enunturilor mele, rezulta ca restul textului trebuie sa fie ceea ce inteleg eu prin abordare. Logica trebuie sa fie un instrument de baza al unei persoane care are studii juridice.

Oricum insa, trebuie sa salut faptul ca avem printre noi un veritabil milionar. Daca tu te astepti sa primesti trei milioane de euro din fonduri europene, inseamna ca deja esti milionar in euro.

Daca tot a venit vorba de ce se aude prin presa, eu nu doar am auzit, ci cunosc cazuri la prima mana in care au solicitat si au primit chiar si mai multe milioane. Dar informatia asta nu are cum sa te ajute daca nu-ti dai seama unde e eroare majora din abordarea ta.

Te las pe tine sa mai faci un efort si sa deduci singur care e problema. Daca nu reusesti nici prin mesjul urmator sa deduci ce vreau sa spun, iti voi arata direct (si ma tem ca va fi si brutal) de ce rezultatul demersului tau - asa cum l-ai expus in primul mesaj - ar fi nul.
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Noiembrie 2010
Holda Finance, Consultant credite si finantari
da sunt curios
Specialisti aia de vrei sa vb cu ei si care urmeaza sa iti dea planu de afaceri foarte bun... si apoi tu sa te duci si sa iei finantare (de 100.000 E sau de 3 mil E) de la UE..... oare de ce nu ar lua si ei pt ei...sau ei au luat, sunt satui si mai dau si la alti planuri de afaceri dastea bune si pe gratis.
Iulian81 a scris:

Buna ziua! Din pacate nu stiu prea multe despre fondurile europene dar mai stiu cate ceva despre afaceri. Ma gandeam la urmatoarea posibilitate: vorbesc cu specialisti in consultanta in afaceri, fac rost de un plan de afaceri bun, accesez fonduri europene si ma pun pe treaba. La TV am auzit si de situatii in care au obtinut si 3 milioane de euro pentru un proiect sau sa fie doar inflorituri ? Credeti ca e o idee buna o asfel de afacere?


Orice idee este/ar putea fi buna daca...in urma realizarii unui proiect, pornind de la acea idee, sunt accesate fonduri europene.

Pentru exemplificare, va spun faptul ca, un grup de elevi de la un liceu din Bucuresti (Constantin Brancoveanu) a "redactat" un proiect, timp de doua luni.

Nu intru in alte amanunte (sursa: Ziarul Adevarul) insa...daca 11 elevi voluntari au reusit sa realizeze un proiect (si-au propus sa implementeze un sistem fotovoltaic de producere a energiei electrice ce va fi utilizata la luminarea a sase sali de clasa din liceul bucurestean) si acest proiect a fost declarat eligibil, obtinandu-se fondurile necesare pentru realizarea proiectului, oricine ar putea reusi...

Ar trebui totusi sa cunoasteti, sa fiti informat si cu privire la legislatia privind fondurile UE, dupa caz, dispozitiile Ordonantei nr. 79/2003 (cu toate modif. ulterioare), privind controlul si recuperarea fondurilor comunitare, precum si a fondurilor de cofinantare aferente utilizate necorespunzator, pentru a evita realizarea unui proiect sau utilizare a fondurilor intr-un mod necorespunzator si care ar putea atrage raspunderea dvs.
[ link extern ]


:offtopic:In alta ordine de idei, rog frumos participantii la aceasta discutie sa foloseasca un ton politicos ce nu implica jigniri (mai mult sau mai putin reciproce) astfel incat, discutia sa nu degenereze.


Multumesc frumos pentru intelegere si colaborare.


Ultima modificare: Miercuri, 17 Noiembrie 2010
Iuliana Cermak, Avocat

Alte discuții în legătură

Obligatii de sustinere a afacerii in cadrul unui proiect european - criza economica george-alexander2k george-alexander2k Buna ziua, Am o afacere pe care am primit niste fonduri europene (32k euro) pe axa POCU. Avem obligatia sa tinem 2 angajati cu 8 ore pe zi la acelasi nivel ... (vezi toată discuția)
Fonduri europene hack hack Buna seara. Am si eu nevoie de putin ajutor. Stiam de acest forum si nu am nicio baza de la care sa plec.. Cred ca aici pot gasi ce imi trebuie. Dispun de o ... (vezi toată discuția)