avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... raspund penal?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

raspund penal?

ce se poate intampla,in cazul in care,eu,fiul proprietarei apartamentului,am schibat butucul d ela usa,si nu il mai lasa pe fratele meu sa intre in casa,am savarsit vreo infractiune?a venit politia,dar nu le-am deschis usa.

ce mi se poate intampla?mama e in italia.nu stie ce am facut.
O sa luati o amenda. Este infractiunea de distrugere, dar pentru asta, va trebui sa vina proprietara din Italia sa depuna plangere.
greu de demonstrat distrugerea.el poate sa sustina ca bucutucul era stricat,si trebuia inlocuit.iar amenda,de ce sa ia?daca nici nu a deschis usa.poate dormea,sau facea dus.

si oricum,daca sunteti ``bazat``,nu vad de ce va mai faceti probleme. :))
Ultima modificare: Vineri, 12 Noiembrie 2010
frank_kvitta, utilizator
Daca fratele dv. locuieste legal acolo, fapta dv se poate incadra la art.320 Cod Penal, teza a II a : "fapta prin care se impiedica normala folosinta a locuintei", se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda; actiunea penala se pune in miscare la plangerea prealabila a persoanei vatamate, iar impacarea partilor, inlatura raspunderea penala.
Daca fratele dvs. are domiciliul legal in acelasi imobil cu dvs. tocmai ati savarsit infractiunea prev de art.320 c.pen.al.1 teza a II-a-tulburarea folosintei locuintei., fapta prin care se impiedica normala folosinta a locuintei se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 2 ani sau amenda.
ART. 320
Tulburarea folosinţei locuinţei
Fapta prin care se tulbură în mod repetat folosinţa locuinţei locatarilor dintr-un imobil, ori prin care se împiedică normala folosinţă a locuinţei, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

deci,stati linistit,caci sunteti ``bazat``,iar daca maine ii dat i o cheie si fratelui dmv. nu o sa patiti nimic.ca sa fie infractiune,trebuie sa se repte fapta dmv.

Alte discuții în legătură

Plingere penala mitzmi mitzmi Va rog sa imi spuneti cam ce anume intra la \"Tulburare folosire locuinta\" ? (vezi toată discuția)
Muzica data prea tare alinajiglau alinajiglau buna ziua,am si eu o problema.am vecinii de sub mine care dau drumul la muzica in fiecare zi.atat de tare incat imi vibreaza lucrurile in casa.ce pot ... (vezi toată discuția)
Inundat de vecin adrianagropo adrianagropo Buna ziua! Am si eu o problema : acum cam vreo 3 luni am fost inundata de vecinul de deasupra, pe o portiune nu foarte mare de tavan din baie, din cauza unei ... (vezi toată discuția)