avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 152 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... DEDUCERE COMBUSTIBIL
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

DEDUCERE COMBUSTIBIL

BUNA ZIUA!
AM O MARE NELAMURIRE SI SPER SA GASESC O SOLUTIE PE FORUM.
DETIN O INTREPR. INDIV. PE COMERT, COD CAEN 4725. MARFA O ADUC DE LA 5OO KM DISTANTA CU AUTOV. PROPR. PERS. (CONTR.COMODAT), DAR CONTABILUL IMI SPUNE CA NU POT DEDUCE COMBUSTIBILUL DIN CAUZA ART 48 COD FISCAL, AL (7), LIT i 1. DIN ACEASTA CAUZA TREBUIE SA AM UN ADAOS F. MARE (APROX. 300%). EXISTA VREO LIMITA LA ADAOS?
DAR CUM RAMANE CU ART 48, AL (4), LIT a? TRANSPORTUL IL FAC "IN SCOPUL REALIZARII VENITULUI": NU AM CE VINDE, NU REALIZEZ VENIT!
IN PLUS, AM DESCHIS PUNCT DE LUCRU SI IN LOCALITATEA DE UNDE APROVIZIONEZ (PE COD CAEN 0121), IAR AUTOTURISMUL A LOGAN MCV.
INCA O INTREBARE: CUM SE STABILESTE DESTINATIA VEHICOLULUI? SAU CINE? CONTABILUL IMI SPUNE CA NU DEDUCE BENZINA NICI DOCTORUL, NOTARUL ETC., CARE SE DEPLASEAZA LA CLIENT.
VA ROG MULT O SOLUTIE LEGALA.
MULTUMESC!
Cel mai recent răspuns: camypos , utilizator 09:24, 18 Noiembrie 2010
t) în perioada 1 mai 2009—31 decembrie 2010, cheltuielile privind combustibilul pentru vehiculele rutiere motorizate care sunt destinate exclusiv pentru transportul rutier de persoane, cu o greutate maximă autorizată care să nu depăşească 3.500 kg şi care să nu aibă mai mult de 9 scaune de pasageri, incluzând şi scaunul şoferului, aflate în proprietatea sau în folosinţa contribuabilului, cu excepţia situaţiei în care vehiculele se înscriu în oricare dintre următoarele categorii:

1. vehiculele utilizate exclusiv pentru: intervenţie, reparaţii, pază şi protecţie, curierat, transport de personal la şi de la locul de desfăşurare a activităţii, precum şi vehiculele special adaptate pentru a fi utilizate drept care de reportaj, vehiculele utilizate de agenţi de vânzări şi de agenţi de recrutare a forţei de muncă;

2. vehiculele utilizate pentru transportul de persoane cu plată, inclusiv pentru activitatea de taxi;

3. vehiculele utilizate pentru închirierea către alte persoane, inclusiv pentru desfăşurarea activităţii de instruire în cadrul şcolilor de şoferi.
Multumesc pentru intentie, Lucian, dar legea o stiu f. bine. E vorba de interpretare. Cu vehicolul meu, eu transpot marfa si vreau sa-mi deduc doar combustibilul consumat in acest scop.
ASTEPT SI ALTE PARERI, INTERPRETARI, NU DOAR CITATE DIN LEGE.
MULTUMESC!
Buna dimineata. Eu vroiam sa subliniez ca daca nu va includeti in exceptiile de mai sus postate nu va puteti deduce acest combustibil, nici ca, cheltuiala, nici ca TVA.
Codul CAEN al d-stra - 4725 - Comert cu amanuntul al bauturilor, in magazine specializate
Aveti agenti care duc marfa la magazine? Banuiesc ca nu
Aveti dreptul sa va deduceti doar cheltuielile aferente masinii unui administrator, legate de intretinerea masinii.
Multumesc inca o data pentru interes, dar cum sunt la inceput, am multe nelamuriri.
Sunt Intreprindere Individuala, nu am administrator si folosesc masina pentru transportul marfii, deci nu e "destinata in exclusivitate transportului de persoane" cum scrie in textul de lege. Nu am agenti care duc marfa la magazine - nu am nici un angajat. Imi aprovizionez singur marfa si tot eu o vand prin magazin.
I
Trebuie sa intelegeti ca daca nu va includeti in exceptiile enumerate in codul fiscal mai sus, nu va puteti deduce cheltuiala si tva-ul aferent bonurilor de carburant. Nu exista interpretari.
Problema ca aveti masina sub 3500 kg.

Alte discuții în legătură

Pfa gicapas gicapas BUNA SEARA! daca tai o factura si chitanta si clientul nu mai plateste se poate anula cele 3 exemplare ale facturii si chitantei? greselile din RJIP se pot ... (vezi toată discuția)
Inregistrarea in contabilitate a bonurilor fiscale de combustibili auto velescu alexandru velescu alexandru Va rog respectuos sa ma lamuriti pentru cine anume (ce categorie de societati comerciale) se poate deduce cheltuielile si TVA pentru combustibili auto folositi ... (vezi toată discuția)
Decontare motorina pt. ii. ram82 ram82 Buna ! Va rog sa-mi spuneti daca pot deconta motorina pt. interprindere individuala, si cum fac acest lucru ? #-o (vezi toată discuția)