avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 208 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort prin acord
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort prin acord

sunt in somaj si nu-mi permit un avocat.vreau sa va rog sa-mi dat un sfat.ce tb sa fac cand primesc hotararea de divort acasa?vreau sa-mi schimb cat mai rapid actele.ce pasi tb urmati?am fost ambii de acord,am avut termen,hotararea e in pronuntare,numai ca lucrurile se misca extraordinar de greu.
Cel mai recent răspuns: ad2010 , utilizator 17:11, 24 Noiembrie 2010
Hotararea privind desfacerea casatoriei prin acord este definitiva si irevocabila de la data pronuntarii in ceea ce priveste divortul si atacabila cu apel in 30 de zile de la comunicare in ceea ce priveste numele.
Astfel , termenul de redactare al hotararii este de 30 de zile de la data pronuntarii.
Dupa comunicarea acesteia, daca doriti sa nu mai asteptati cele 30 de zile pentru expirarea termenului de apel, este necesar ca impreuna cu fostul sot , sa va prezentati la judecatoria respectiva si sa formulati fiecare o cerere prin care sa solicitati sa se ia act de faptul ca intelegeti amandoi sa nu formulati apel impotriva hotararii pronuntate.
Cererea va trebui insotita de o copie xerox a cartilor de identitate .
Dupa aceasta cerere, puteti legaliza sentinta, formuland o cerere de legalizare, cerere la care veti anexa chitanta unei taxe de timbru de 2.00 lei si un timbru jud. de 0,15 lei si bineinteles hotararea a carei legalizare se solicita.
Ultima modificare: Miercuri, 17 Noiembrie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
va multumesc pentru raspuns.la casatorie fiecare si-a pastrat numele.deci in momentul cand primim hotararea prin posta putem sa mergem sa facem cererea prin care aratam ca nu dorim sa formulam apel impotriva hotararii pronuntate.cat mai dureaza pana devine definitiva si irevocabila?am nevoie pentru a ma semna diverse contracte (vanzare-cumparare),pentru politie,pentru lista de intretinere,pentru scoaterea din spatiu.fiecare zi ma costa prin faptul ca sunt casatorita doar pe hartie in continuare.
aveti un citat in care cred si eu si mai cred in "daca nu poti face bine cuiva,macar nu-i fa rau"
cand hotararea ramane definitiva mergeti si schimbati numele.
fiecare dintre noi si-a pastrat numele avut inaintea casatoriei.deci divortul nu schimba numele nici al lui nici al meu.
stie cineva?se pot urgenta cumva lucrurile?

Alte discuții în legătură

Hotarare definitiva si irevocabila LexyaAlexya LexyaAlexya Buna, In urma divortului pronuntat in decembrie 2011, intelesesem ca hotararea judecatoreasca va fi trimisa prin posta la adresa de domiciliu. Intre timp, am ... (vezi toată discuția)
cum se obtine o hotarare judecatoreasca de divort iuliana.popa iuliana.popa Buna seara, Am divortat (divort prin acord) pe 17.11.2010 si nu am primit inca HG definitiva si irevocabila. As dori sa imi schimb numele (am cerut ... (vezi toată discuția)
Divort imo imo Dupa cite zile trimit de obicei dupa terminarea divortului deciziile sau sentinta judecatoreasca? Nu stiu cum se zice corect la hartia ,dovada cu care pot ... (vezi toată discuția)