avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... contraexpertiza
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

contraexpertiza

As vrea sa cunosc mai multe detalii despre modul in care se face recalcularea alcoolemiei ,la IML . Depinde calculul de inaltime,de greutate ? Ce sanse am sa fie gasita mai mica daca initial s-a stabilit a fi la prima evaluare 1,5-la a doua 1.3?
Da, depinde si de inaltime si de greutate. Totusi, avand in vedere ca valorile sunt in scadere, este evident ca la data depistarii in trafic valoarea era mai mare.

Av. Claudiu Sorin Feteanu
Expertiza privind recalcularea alcoolemiei are in vedere mai mulţi coefienţi:
- valorile alcoolemiilor stabilite în urma recoltărilor de sânge,
-greutatea şi înălţimea celui care cere expertiza,
-dacă şi ce a mâncat înainte de a se urca la volan,
-cantitatea alcoolului ingurgitat,
-ora consumului,
-natura bauturii consumate,
-timpul de disparitie al alcoolului din organism.
Valorile gasite in urma recoltarii probelor biologice sunt destul de ridicate, sanse zic eu destul de mici sa obtineti valori care sa va situeze in sfera contraventiei si nu a infractiunii.
:offtopic: Interventie moderator: aveti peste 5 topicuri cu acelasi subiect privind alcoolul la volan. Va rog sa nu mai deschideti altele tot pentru aceeasi fapta. Multumesc.

dyma a scris:

Daca a fost solicitata recalcularea alcoolemiei la IML , cum voi fi instiintat?Cine ma instiinteaza ,politia?



r.gabi a scris:

Mergeti la SML sau la INML pentru a discuta cu personalul abilitat de la aceasta institutie cand trebuie sa va prezentati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retinerea permisului pentru alcoolemie daca fac recalculare am ceva de castigat?mi se poate reduce 0.05 care depasesc limita legala de 0.80. (vezi toată discuția)
Alcoolemie - recalculare johnny25 johnny25 am fost depistat cu 0.42 la aparat etilotest pe 10 ianuarie, am fost la spital unde mi s-au recoltat 2 probe de sange, rezultatul a fost prima proba 1.10 si a ... (vezi toată discuția)
In legatura cu recalcularea alcoolemiei riki_adr riki_adr Buna, In luna oct2008, am condus sub influenta alcoolului, am fost oprit si testat (nu am avut nici un incident). Acum imi pare f rau, dar asta este ..., ... (vezi toată discuția)