avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 173 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Poate un bucatar sa devina persoana fizica autorizata?
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Poate un bucatar sa devina persoana fizica autorizata?

Daca ati putea sa imi dati orice informatie legata de practicarea meseriei de BUCATAR CA PERSOANA FIZICA.CEVA DE GENUL CUM ESTE IN ANGLIA;ADICA SELF-EMPLOYMENT.AVEM VREUN TEMEI LEGAL IN ROMANIA LA ORA ACTUALA ?.ADICA DE A PUTEA DESFASURA ACEASTA ACTIVITATE PART -TIME CU ELIBERARE DE FACTURA SI BINEINTELES TOATE TAXELE SI IMPOZITELE AFERENTE.INTR-UN CUVINT DE A PRESTA MESERIA DE BUCATAR LA CEREREA UNOR RESTAURANTE LA NIVEL DE O TAXA /ORA PTR, SERVICILE PRESTATE .SI IN ACEASTA MASURA CEL CARE TE CONTACTEAZA SA POATA SA SE FOLOSEASCA DE SERVICILE BUCATARULUI IN FUNCTIE DE VOLUMUL DE AFACERE CARE IL ARE MAI AGLOMERAT( ma refer la nunti,banchete,botezuri,recepti ,mese organizate),AS APRECIA SA PRIMESC UN RASPUNS DIN PARTEA D-VOASTRA.

VA MULTUMESC,CU RESPECT
Ultima modificare: Joi, 18 Noiembrie 2010
maxim63, utilizator
Cel mai recent răspuns: Noemi Nagy , Consilier juridic 18:23, 18 Noiembrie 2010
Puteti infiinta PFA in conditiile in care detineti o calificare in domeniu.
Nomenclatorul activităţilor independente pentru care venitul net se poate determina pe baza normelor anuale de venit, pentru contribuabilii care îşi desfăşoară activitatea individual.
[ link extern ]
Pasii de urmat pentru infiintarea PFA ii gasiti aici: [ link extern ]
L.C.
Va recomand sa infiintati PFA (Persoana Fizica Autorizata),
Actele necesare pentru a astfel de PFA sunt:
- dovada pregatirii profesionale sau de dovada experientei profesionale (diploma sau copie Carte de munca din care sa reiasa faptul ca aveti cel putin 2 ani experienta in domeniul in care doriti sa desfasurati activitatea)
- dovada sediu (contract de inchiriere sau contract de comodat)
- specimen de semnatura (autentificat la notar)
- cerere de inregistrare (formular tip ONRC)
- declaratie pentru autorizarea activitatii (formular tip ONRC)
- copie CI
Dosarul cu actele sus mentionate se va inregistra la ORC din judetul in care doriti sa infiintati PFA, in vederea obtinerii autorizatiei.
Nagy Noemi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Redeschidere pfa ciausu domnica ciausu domnica In luna mai reg comertului mi-a radiat pfa fara sa ma notifice pe site este trecut in baza legii 300/2004 art 13 nu pare sa aiba legatura Din cate mi s-a ... (vezi toată discuția)
Constituire pfa cu certificat de producator fructe: e posibil? ce acte sunt necesare? maryah_maryah maryah_maryah Buna ziua. Prietenul meu este pomicultor (mere, pere, gutui etc) si detine un certificat de producator pentru a comercializa produsele. 1.Ma intereseaza ... (vezi toată discuția)
Ce studi(calificari) iti trebuie pt deschidere magazin naturist? viorel_bz viorel_bz pt a deschide un magazin naturist tip plafar ceaiurii, tincturii,etc iti trebuie o anumita calificare,studii? va multumesc (vezi toată discuția)