avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1539 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Amenda administrativa si cheltuieli de judecata
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Amenda administrativa si cheltuieli de judecata

Buna ziua!
In cat timp se pot achita cheltuielile de judecata si amenda administrativa in urma unui proces pierdut?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters178344 , utilizator 16:14, 21 Noiembrie 2010
Puteti sa le achitati de buna voie sau sa asteptati sa fiti executat silit.
Amenda administrativa va fi inregistrata la Finante. Daca nu o achitati, in momentul in care veti avea nevoie de vreo adeverinta de la ei nu o vor elibera decat dupa ce o achitati. Termenul de prescriptie este de 5 ani in acest caz. In decursul celor cinci ani cu siguranta cei de la finante va vor soma sa platiti sau vor trece la executare silita si, de regula, pun poprire pe conturi in vederea recuperarii sumei.
Pentru cheltuieli de judecata, partea care a castigat are la dispozitie trei ani de la ramanerea definitiva si irevocabila a hotararii pentru a-si recupera suma. Dupa cei trei ani, datoria se prescrie.
Multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen prescrictie titlu executoriu razvanindolean razvanindolean In urma cu 8 ani am achizitionat un produs de creditare de la o societate bancara, pe care nu am mai avut posibilitatea sa i-l achit ulterior. Dupa mai ... (vezi toată discuția)
Lipsa calitatii procesuale pasive in contestatia la executare Daniel Adrian Corduneanu Daniel Adrian Corduneanu Buna seara. Dragi colegi, va rog sa-mi suflati putin intr-o problema la care nu ma asteptam. Instanta de judecata mi-a invocat din oficiu lipsa calitatii ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli de judecata s_ionut s_ionut am pierdut un proces iar la solutia pe scurt imi spune:Obligă intimata reclamantă la plata către recurenta pârâtă a cheltuielilor de judecată ... (vezi toată discuția)