avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... AJUTATI-MA CU UN SFAT
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

AJUTATI-MA CU UN SFAT

Am trait in concubinaj cu barbat 7 ani,avem un copil care e pe numele lui,apoi el a plecat de acasa la alta femeie cu care a trait in ultimii 3 ani,impreuna au o fetita care e pe numele fostului ei sot deoarece nu si-a schimbat buletinul ,au locuit 2 ani si ceva la mama ei apoi din primavara au stat in chirie ,acum a venit acasa ,vrea sa ne scoata afara,apartamentul este al lui,desi stie ca nu avem unde sta.In acesti 3 ani nu ne-a ajutat cu nimic,daca ceream pensie alimentara ma ameninta ca-mi cere chirie, a considerat ca lasindu-ne sa stam acolo ne ajuta.in acesti 3 ani de cite ori se certa cu ea venea acasa,statea o perioada apoi pleca iar ,el nu mai lucreza de un an jumatate ea sta mai mult in medicale de aici si certurile lor .AS DORI SA STIU daca ce am auzit eu e corect;adica;nu ne poate scoate afara decit cu ordin de evacuare,si sa i asigure copilului un loc unde sa stea.stie cineva daca e adevarat?Bine, el poate spune ca nu scoate copilul afara,ci pe mine ,dar nici nu se pune problema ca copilul sa ramina la el ,nu lucreaza,bea ,joaca la aparate,a amanetat tot,nici tv nu mai au,de inteles nu se inteleg ,dar aici e dorinta ei de razbunare,ca eu m-am descurcat singura ,cheltuielile sint la zi iar ei sint datori peste tot.Ajutati-ma va rog cu un sfat.El de o luna jumate a venit iar acasa,a zis sa-l las o perioada de o luna in pace sa termine cu ea,dar a venit si ea,ori ne da pe noi afara ori vom sta toti aici,pentru ca ei se iubesc si vor sa fie impreuna.El e un om slab care nu stie sa ia o hotarire.Ar vrea sa nu ne scoata afara,dar vrea sa fie cu ea,ce se poate face?ma poate ajuta cineva cu un sfat?MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 19:14, 21 Noiembrie 2010
Problema cu ordinul de evacuare este adevarata insa pot exista ceva probleme cu dreptul de a asigura copilului o locuinta.
Sa nu uzeze de varianta de a ramane cu copilul.
Ar trebui sa incercati sa consultati un avocat.

avocat Claudiu Lascoschi
Va trebui sa cereri instantei sa vi se incredinteze copilul spre crestere si educare si sa se stabileasca o pensie de intretinere in favoarea acestuia pe care sa o plateasca concubinul.Poate sa va evacueze cu hotarare judecatoreasca . Copilul va fi incredintat catre dvs. Copilul nu are nici un drept de proprietate asupra apartamentului , are doar dreptul la mostenire dupa tatal sau .Daca doriti puteti sa solicitati se fie incredintat tatalui pentru a avea si el o locuinta si sa parasiti doar dvs. apartamentul.
Primul lucru pe care trebuie sa il faceti este sa cereti instantei sa va incredinteze copilul. Faptul ca nu are de unde sa va achite o pensie de intretinere ma duce cu gandul ca veti putea cadea la o intelegere cu el. E o situatie destul de delicata, avand in vedere ca la mijloc sunt doi copii ai lui. Cred ca nimeni nu ar vrea sa fie in situatia Dvs. Ar fi bine daca ati reusi sa obtineti o locuinta sociala sa puteti iesi atat Dvs cat si copilul Dvs de acolo. Multa putere!
Dar el nu are loc de munca,cum sa imi plateasca pensie asta era raspunsul lui,pot obtine pensie alimentara desi nu lucreaza? vorba vine, ca lucreza ce poate dar la negru pe cont propriusi nici nu poate fi vorba de lasat copilul pe mina lor,v-am spus el bea ,sta mult prin baruri,iar copilul meu are un program e clasa a doua si nici nu vrea sa stea cu ei,deoarece in acesti ani,el a venit aici numai cind se certau nicidecum sa vada copilul,era casa lui si totdeauna ne asigura ca nu ne va scoate afara,dar se pare ca acum e intre ciocan si nicovala.Cum se procedeaza la o evacuare si cit dureaza?pentru ca am contractele de cablu ,internet ,telefon pe numele meu si trebuiesc anulate plus ca copilul e scolar si trebuie sa-i fac si lui transfer
angajati-va un avocat si promovati in instanta o actiune prin care sa cereti incredintarea exclusiva a tutelei copilului catre dvs.

Alte discuții în legătură

Evacuare copil minor pendre pendre Evacuare copil 27 de ani. Sant divortat in primul casatorie am 2 copil la care trebue sa platesc pensie alimentara. Mam recasatorit sotia actuala are un ... (vezi toată discuția)
Locuiesc în casa fostului concubin împreună cu copilul nostru. ne poate da afară din casă? ADIOANA ADIOANA Am trait cu un barbat in concubinaj 18 ani si avem impreuna un copil. El acum vrea sa ne despartim. Noi locuim in casa lui iar el se va muta la o alta casa ... (vezi toată discuția)