avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 237 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Divort cu nabadai de cetatean arab
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Divort cu nabadai de cetatean arab

Buna ziua

Am urmatoarea speta. O prietena de-a mea, s-a casatorit in italia cu un cetatean egiptean cu care are un copil. Dupa 3 ani de casatorie a hotarat sa divorteze de el pt ca era foarte violent. De foarte multe ori a fost calcat ain picioare pe motive de gelozie. Problema nu e divortul in sine, pentru ca nu poti sa tii pe cineva legat de un om... ci faptul ca individul o ameninta cu moartea. Amica mea e venita in tara unde-i si copilul insa ii este frica sa ii ceara judecatorului la divort copilul pt ca ala o amenintat-o pe ea si pe parintii ei cu moartea ca vine in Romania si ii omoara pe toti daca va face asta.

La fel o ameintat-o si ca divorteaza... femeia asta e terorizata si nu isi va reface viata niciodata pt ca ala a ameintat-o ca daca se va casatori cu altcineva o va omora. Practic individul o controleaza prin amenintari nu ii da voie sa faca nimic pe acest considerent.

Ce se poate face astfel incat sa aiba curaj sa ii ceara copilul la divort? Am inteles ca autoritatile romane sunt ca si inexistente ele nu se baga decat daca vii la politie cu cutitul infipt in spate, atunci se sesizeaza...

Individul este cunoscut in egipt cu probleme cu legea, in italia la fel, unde a avut o tentativa de omor dar a scapat pt ca ea l-a scos si a depus marturie pt el, plus alte chestii penale...

Ce se poate face? cum se poate pune la adapost fata de un astfel de individ care stie unde locuiesc parintii ei, si ea se teme pt viata lor...

Multumesc
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 20:12, 23 Noiembrie 2010
Sa mearga la Ambasada Romaniei sa solicite sprijin,in calitate de cetatean roman.
Sa arate toate cele ptrecute si tensiunile existente,dar mai ales pericolul in care se afla intr-un memoriu adresat autoritatilor romane.

inteleg ca femeia e in romania cu minorul? ala stie unde locuieste ? de ce nu-l ignora ?
sa faca plangere la politie pt amenintari cu moartea
Da,o plangere la politie pt infractiunea de amenintare ar fi singura solutie.
Se recomanda si angajarea unui avocat care sa se implice in aceasta problema.
Indivizii acestia sunt periculosi dar politia e posibil sa ignore acest aspect daca nu este atentionata la modul serios.Mai va sunt necesare si probe.

avocat Claudiu Lascoschi
am inteles ca politia romana nu prea se implica in astfel de cazuri. Da, ea este in Romania cu copilul, da ala stie unde locuiesc parintii ei...
Vedeti ca pt amenintare trebuie depusa plangerea in termen de 2 luni de la amenintare.Insa eu cred ca ar fi vorba de infractiunea de santaj.Vedeti si cu probele pt ca daca nu dovediti politia nu o sa va ia in seama.

avocat Claudiu Lascoschi

Alte discuții în legătură

Amenintari prin sms nicoleta1975 nicoleta1975 Primesc amenintari (chiar si cu moartea) prin telefonate si prin mesaje pe telefonul mobil.Stiu foarte bine cine este autorul intrucat il cunosc si nici nu isi ... (vezi toată discuția)
Ce se presupune ca ar trebui sa faca un avocat? Vladaz Vladaz Ce se presupune ca ar trebui sa faca un avocat? O intrebare de la cineva la o prima experimenta cu un avocat... Am fost la un avocat pentru niste ... (vezi toată discuția)
Amenintari cu moartea prin telefon si sms rindo rindo De aproximativ 2 ani un individ il ameninta cu moartea prin sute de mesaje telefonice si verbal pe fratele meu, incercand sa il desparta de prietena lui. Au ... (vezi toată discuția)