avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 262 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... plata intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

plata intretinere

Am achizitionat un apartament la bloc pentru care am incheiat contractul de vanzare cumparare pe 20 iulie 2010. Intrebarea este cine plateste intretinerea pe luna iulie - fostul proprietar sau eu - in conditiile in care eu nu locuiesc acolo ,iar contractul l-am semnat dupa mijlocul lunii. Stiu ca exista o lege sau un articol de lege care prevede ca daca nu ai ocupat apartamentul timp de 15 zile, parca, plata revine in sarcina fostului proprietar. Ma intereseaza care este legeaa sau articolulde lege respectiv. Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: paculeabt , utilizator 16:45, 24 Noiembrie 2010
Va aflati la limita intre prevederi ,astfel incat ,pentru preintampinarea situatiilor neplacute este bine,sa solutionati amiabil cu vanzatorul
Art 17 al r) din HG nr 1588/2007 stabileste cotele de participare la cheltuielile aferente persoanelor cu domiciuluil in cladire si pentru persoanele care locuiesc temporar,minimum 15 ile pe luna
Ultima modificare: Luni, 22 Noiembrie 2010
ynocentta, utilizator
De la momentul incheierii contractului , dvs sunteti propietar, prin urmare din ziua respectiva trebuie sa achitati toate cheltuielile necesare si utile legate de acel imobil .
Taxele pt luna in curs se impart proportional in functie de numarul de zile din luna in curs , pana la data incheierii contractului , intre vanzator si cumparator.

Nu are importanta daca locuiti acolo sau in alta parte , atata vreme cat vanzatorul v-a eliberat apartamentul si l-a pus la dispozitia dvs.
În contractul de vânzare-cumpărare trebuie să aveți un paragraf care să specifice că taxele sunt achitate la zi pentru apartamentul achiziționat + adeverință de la asociația de proprietari. Asta înseamnă că obligația de plată a taxelor până la acea dată corespunde vânzătorului.
După întocmirea contractului dumneavoastră aveați obligația să anunțați la asociație că s-a schimbat proprietarul și tot atunci trebuia să faceți și cererea prin care să solicitați sistarea de la plata cheltuielilor pe perioada în care nu ați fi locuit acolo. Cu toate acestea nu știu dacă puteți fi scutit de la plata cheltuielilor aferente părților comune ce aparțin apartamentelor și la care sunteți obligat să contribuiți în calitate de proprietar.
Proprietarul chiar daca nu locuieste in condominiu ,este obligat sa achite c/v intretinere parti comune
Atata timp cat fostul proprietar a obtinut adeverinta de la Asociatia de Proprietari ca este cu intretinerea la zi si nu are datorii catre aceasta, chiar daca dumneavoastra sunteti proprietar din 20 iulie, conform contractului de vanzare-cumparare, suportati cheltuielile de intretinere pentru aceasta luna si urmatoarele, chiar daca nu ati locuit si nu locuiti in acest apartament.
Banuiesc ca vanzatorul nu a locuit in acest apartament pana la incheierea si semnarea contractului (20.07.2010), pentru ca daca era asa i se solicita de catre asociatie sa achite intretinerea si pentru aceasta luna, pentru a putea intra in posesia dovezii ca are achitate datoriile la zi.
Stima.

Alte discuții în legătură

Achitare datorii ioanadoljenco ioanadoljenco Buna ziua, In sept 2011 sora mea a achizitionat un apartanemt. La predarea apartamenului fostii proprietarii aveau obligatia sa achite toate datoriile, insa ... (vezi toată discuția)
Taxe restante ALICEL ALICEL Am cumparat un apartament prin programul Prima Casa.Inainte de incheierea contractului de v/c am avut nevoie de la vanzator de o adeverinta de la asociatie, ... (vezi toată discuția)