avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 714 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Promovare in clasa
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Promovare in clasa

Buna ziua! Lucrez intr-o primarie ,m-am angajat in urma cu 3 ani , ca persona contactuala calificata. Dupa nici un an am trecut la un alt compartiment din cadrul pimariei , ramanand tot contractual, avand functia de referent.In iunie 2010 , am absolvit facultatea de studii economice Hyperion -Bucuresti. In august 2010, am fost numita in functia publica de executie.
Acum colegii mei care au absolvit anul acesta studiile superioare au examen de promovare iar mie mi s-a spus ca eu nu am dreptul sa dau acest examen deoarece in momentul cand am absolvit studiile (iunie 2010), nu eram functionar. (functionar public devenind in august 2010).Va rog frumos sa ma lamuriti si pe mine daca e corect asa ceva .Multumesc !
Ati fost numit intr-o functie publica de executie clasa III (adica pentru studii medii)?
nu, nu este corect. aveti dreptul de a participa la examenul de promovare in clasa, intrucat sunteti functionar o public, si ati absolvit o forma de invatamant superior. (bineinteles, daca forma de invatamant este considerata utila, bla,bla,bla). :)
am fost numita , in august 2010, in functia publica de executie de Referent grad profesional principal, treapta 1 de salarizare, gradatia 4 (am o vechime in munca de peste 15 ani)- da , cu studii medii .
Da, este corect.

Legea nr. 188 din 8 decembrie 1999 republicată privind Statutul funcţionarilor publici
ART. 22
(1) Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici are următoarele atribuţii:
c) monitorizează şi controlează modul de aplicare a legislaţiei privind funcţia publică şi funcţionarii publici în cadrul autorităţilor şi instituţiilor publice;
l) acordă asistenţă de specialitate şi coordonează metodologic compartimentele de resurse umane din cadrul autorităţilor şi instituţiilor administraţiei publice centrale şi locale;

[ link extern ]

"Promovarea în clasă este drept de carieră de care pot beneficia funcţionarii publici, urmare absolvirii studiilor superioare, care însă nu îşi găseşte aplicabilitatea în cazul persoanelor care, deşi absolvente de studii superioare la momentul intrării în corpul funcţionarilor publici, prin propriul act de voinţă au ocupat o funcţie publică de nivel inferior pregătirii lor profesionale."
Ultima modificare: Marți, 23 Noiembrie 2010
Tanjiani, utilizator
trebuie avut in vedere faptul ca, userul nu a intrat in corpul f.p. prin recrutare, caz in care, voluntar a optat pentru o functie publica de clasa III, cand s-a prezentat la concurs., ci i s-a transformat postul.
una peste alta...personal, nu dau prea multe parale pe "spetele" celor de la ANFP, daca vreti sa convingeti, dati-mi o baza legala, ca se refera numa la aia de termina scoala de pe un an pe altul. :)

Alte discuții în legătură

Promovarea functionarilor publici corinastrenc corinastrenc Am o nelamurire! Daca poate cineva sa ma ajute: Am absolvit studii superioare, după aceea m-am incadrat in functia de referent , clasa III, grad asistent, ... (vezi toată discuția)
Administratie publica c c Am absolvit facultatea de administratie publica in vara anului 2008, iar in primavara lui 2009 am obtinut prin concurs un post de functionar public intr-o ... (vezi toată discuția)
Promovare in clasa mihailivan mihailivan sunt functionar public incadrat in 2007 pe studii medii referent (nu au fost scoase la concurs posturi ptr studii superioare la acel concurs). am absolvit ... (vezi toată discuția)