avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Promovare in clasa
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Promovare in clasa

Buna ziua! Lucrez intr-o primarie ,m-am angajat in urma cu 3 ani , ca persona contactuala calificata. Dupa nici un an am trecut la un alt compartiment din cadrul pimariei , ramanand tot contractual, avand functia de referent.In iunie 2010 , am absolvit facultatea de studii economice Hyperion -Bucuresti. In august 2010, am fost numita in functia publica de executie.
Acum colegii mei care au absolvit anul acesta studiile superioare au examen de promovare iar mie mi s-a spus ca eu nu am dreptul sa dau acest examen deoarece in momentul cand am absolvit studiile (iunie 2010), nu eram functionar. (functionar public devenind in august 2010).Va rog frumos sa ma lamuriti si pe mine daca e corect asa ceva .Multumesc !
Tanjiani a scris:

mihaicalinescu2005 a scris:

trebuie avut in vedere faptul ca, userul nu a intrat in corpul f.p. prin recrutare, caz in care, voluntar a optat pentru o functie publica de clasa III, cand s-a prezentat la concurs., ci i s-a transformat postul.
una peste alta...personal, nu dau prea multe parale pe "spetele" celor de la ANFP, daca vreti sa convingeti, dati-mi o baza legala, ca se refera numa la aia de termina scoala de pe un an pe altul. :)


1. Voluntar? :( Pe bune? :(
I-a pus cineva pistolul la tampla ca sa fie functionar public?#-o...
Cred ca avea posibilitatea sa refuze si sa fie concediat in urma desfiintarii functiei contractuale...:stunned:


Daca ati citit cu atentie, am scris cu punctuatie "trebuie avut in vedere faptul ca, userul nu a intrat in corpul f.p. prin recrutare, caz in care, voluntar a optat pentru o functie publica de clasa III, cand s-a prezentat la concurs"

Chiar asa...nimeni nu i-a pus pistolul la tampla...dar, daca ar fi devenit fp prin recrutare, era simplu : n-avea decat sa nu se inscrie la examen, daca nu-l coafa postul. :)
Fara suparare, dar expunerea dvs. cu cariera functionarului public, etc din continuarea acestui topic, este apa de ploaie... persoana este functionar public, si are dreptul la cariera.
In statul de drept, se judeca dupa lege, nu dupa logica si bunul simt. Iar legea nu distinge, stimate user. :)
Daca e sa ma intrebe careva pe mine... parerea mea ca promovarile astea in clasa, ar trebui facute de la functia publica de debutant in clasa superioara. Prea multi fp de clasa I, care nu stiu nici macar statutul functionarilor publici....nu mai vb despre altceva. :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Promovarea functionarilor publici corinastrenc corinastrenc Am o nelamurire! Daca poate cineva sa ma ajute: Am absolvit studii superioare, după aceea m-am incadrat in functia de referent , clasa III, grad asistent, ... (vezi toată discuția)
Administratie publica c c Am absolvit facultatea de administratie publica in vara anului 2008, iar in primavara lui 2009 am obtinut prin concurs un post de functionar public intr-o ... (vezi toată discuția)
Promovare in clasa mihailivan mihailivan sunt functionar public incadrat in 2007 pe studii medii referent (nu au fost scoase la concurs posturi ptr studii superioare la acel concurs). am absolvit ... (vezi toată discuția)