avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 217 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Decizie de pensie emisa cu incalcarea dispozitiilor ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Decizie de pensie emisa cu incalcarea dispozitiilor hotararii judecatoresti

Am depus cerere de pensionare anticipata in Feb 2009, dar am continuat sa lucrez si sa platesc CAS, intrucit Casa Judeteana de Pensii mi-a respins cererea pe motiv ca nu aveam stagiu de cotizare suficient. M-am adresat instantelor (Tribunal si Curtea de Apel) care mi-au recunoscut, ambele, perioada lucrata in Nigeria (1981-1984) pe baza documentelor pe care Casa le-a ignorat initial; cu aceasta perioada recunoscuta de instante, CJP a fost deci, obligata de justitie sa emita Decizia de pensionare, acordindu-mi drepturile banesti incepind cu Dec 2009, desi in hotarirea Tribunalului si apoi a Curtii de Apel se mentiona ca pensionarea mea sa inceapa cu Februarie 2009. (CJP a motivat ca in perioada feb-nov 2009 am contribuit CAS si, conf Legii 19/2000 nu puteam sa primesc pensie anticipata pentru perioada in care am fost si cotizant CAS). Va intreb cu respect, oare pe perioada in litigiu pina la o hotarire definitiva, prevederile din L19/2000 mai operau ? Sau altfel, daca instantele nu mi-ar fi dat mie dreptate, dar eu imi incetam calitatea de asigurat CAS la momentul depunerii cererii de pensionare anticipata si pina la pronuntarea definitiva, in perioada feb-nov 2009 as fi avut vreun accident, etc, cine imi platea mie spitalizarea, etc ? Cumva am "cazut in plasa" proprie ? Sau poate Casa de Pensii ar trebui sa restituie mie si angajatorului meu contributiile pe cele 10 luni necuvenite Casei, in urma Hotaririlor judecatoresti definitive ?
Va multumesc, cu respect, Filimon.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 23:18, 24 Noiembrie 2010
Din nefericire pentru ea, casa de pensii nu are dreptate. Evident ca v-ati continuat activitatea si ati platit CAS la venitul realizat din moment ce vi s-a respins cererea privind acordarea pensiei anticipate partiale!

Casa de pensii era obligata sa emita decizie de pensie cu respectarea intocmai a hotararilor judecatoresti. Indiferent ca ati lucrat sau nu in perioada februarie - decembrie 2009, casa de pensii trebuia sa va deschida drepturile de pensie cu februarie 2009, asa cum a dispus instanta.

Trebuie sa contestati decizia de pensie pe considerentul ca a fost emisa cu nerespectarea dispozitiilor instantei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarare definitiva nepusa in executare de casa de pensii Adrian Burlacu Adrian Burlacu buna ziua! in data de 15.12.2010 am depus dosarul de pensionare catre CJP. Prin Februarie 2011 am primit o decizie de respingere, pe care am contestato la ... (vezi toată discuția)
Care este stagiul complet de cotizare pentru grupa i de munca? biwak03 biwak03 Buna ziua, Sunt nascut in ianuarie 1949 si am realizat stagiile de cotizare: * 29 ani + 21 zile - grupa 1 (pana in 30 martie 2001) * 1 an + 6 luni + 28 zile ... (vezi toată discuția)
Stagiul complet de cotizare corelat cu reducerea varstei de pensionare sch sch Sunt pensionata la limita de varsta in baza Legii 19, n. 01.1953,( femeie). Stagiul complet de cotizare s-a considerat 28ani 8 luni. Am lucrat 20 ani grupa ... (vezi toată discuția)