avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 230 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Hotarare definitiva nepusa in executare de casa de ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Hotarare definitiva nepusa in executare de casa de pensii

buna ziua!
in data de 15.12.2010 am depus dosarul de pensionare catre CJP. Prin Februarie 2011 am primit o decizie de respingere, pe care am contestato la CJP. CJP a revenit prin Mai 2011 cu o decizie tot de respingere, decizie pe care am contestato atat la CJP cat si la Tribunal; pe scurt, ceea ce scrie in decizia de pensionare a tatalui meu: data nasterii: 4 Mai 1950, 21 ani 4 luni 19 zile în conditii deosebite de munca (grupa a II-a), stagiul de cotizare realizat de 34 ani 4 luni 26 zile, varsta de 60 ani 7 luni la data inscrieii la pensie.
Motivul respingerii:„se respinge cererea de inscriere la pensie pentru LIMITA DE VIRSTA deoarece nu sunt indeplinite prevederile art. 41 (1) din Legea nr. 19/2000 in sensul ca:
-varsta la data inscrierii la pensie este mai mica decat virsta standard de pensionare
-stagiul de cotizare mai mic decat stagiul complet de cotizare”

Tribunalul ne-a dat castig de cauza (asa cum reiese si din Decizia nr. 4 din 4 Aprilie 2011 in dosarul nr. 3/2011 a Inaltei Curti de Casatie si Justitie –publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, Nr. 349/19.V.2011). am depus de circa o luna jumate un certificat de grefa..si inca nici un raspuns.....mai mult CJP a facut si recurs...
Intrebarea mea este: cum pot eu obliga CJP sa puna in aplicare hotararea Tribunalului?
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Adrian Burlacu , utilizator 11:06, 27 Decembrie 2011
Nu inteleg de ce tatal dvs. a facut contestatie la casa de pensii impotriva unei decizii emise conform Legii nr. 19/2000, dar trec peste asta.

Adrian Burlacu a scris:
Tribunalul ne-a dat castig de cauza (...) am depus de circa o luna jumate un certificat de grefa..si inca nici un raspuns.....

Nu este cazul sa asteptati un raspuns daca ati depus un certificat de grefa. Certificatul de grefa nu este titlu si nu se pune in executare. El doar atesta ceva, in cazul tatalui dvs. solutia pronuntata de tribunalul X in dosarul nr. ... .


....mai mult CJP a facut si recurs...

Aoleu, chiar asa? B-)

Casa de pensii a exercitat un drept prevazut de Codul de procedura civila, atat si nimic mai mult.


Intrebarea mea este: cum pot eu obliga CJP sa puna in aplicare hotararea Tribunalului?

Potrivit art. 278, pct. 3 Cod procedura civila, hotararea pronuntata de tribunal este executorie de drept. Adresati casei de pensii o cerere prin care solicitati punerea in executare a hotararii judecatoresti, mentionand in cerere art. 278, pct. 3 Cod procedura civila.

Anexati cererii hotararea judecatoreasca, in copie (oricum, dvs. si casa de pensii ati primit o copie a acesteia). Daca cei de la pensii nu pun in executare hotararea intr-un termen rezonabil, adresati-va unui executor judecatoresc.
Ultima modificare: Duminică, 25 Decembrie 2011
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Buna ziua si multumesc frumos pentru mesaj.
Zilele trecute am facut o cerere de investire cu formula executorie....si asteptam raspuns. Dupa ce i-l vom primi, i-l vom depune la CJP (eventual impreuna si cu o cerere sa aratam ca HJ este executorie de drept conf. art. 278, pct. 3 Cod procedura civila)
Nu am zis ca nu ar avea dreptul sa depuna recurs CJP, ci dpdv al meu CJP se foloseste de acest drept pentru a trage de timp si ma explic de ce: cheia problemei in dosarul tatalui meu este faptul ca cei de la CJP nu vor sa aplice Anexa nr 3 din lege, ei tinand-o pe a lor ca se aplica Anexa 5(sper sa nu gresesc) din normele de aplicare a legii 19/2000, or conform deciziei ICCJ nr 4 din 4 Aprilie 2011 (decizie obligatorie pentru instantele de judecata) instanta de fond a judecat corect.
Oricum sunt foarte neprofesionisti cei de la CJP, ei indumancu-ne sa contestam decizia la CJP si nu la Tribunal desi am atras atentia ca este o decizie pe legea 19/2000, dar noroc ca am citit legea si am facut contestatie si la Tribunal in timp util.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

M-am judecat potrivit legii nr. 19/2000 iar casa de pensii a emis o decizie potrivit legii nr. 263/2010 mkolecha mkolecha sunt de sex F,pe data de 23.11.2010 la inplinirea virstei de 50 de ani am depus cerere de pesionare pentru limita de virsta conform lg 19/2000,am unstagiu de ... (vezi toată discuția)
Respingere dosar pensionare segovia_48 segovia_48 O ruda a primit Decizia prin care se respinge cererea de inscriere la pensie pentru LIMITA DE VIRSTA. Redau extrase din aceasta Decizie > Solicitant : Mihai ... (vezi toată discuția)
Atacarea oug nr. 209/2008 in instanta maritud maritud am lucrat peste 32 de ani in cond. deosebite si speciale am iesit la pensie pt. limita de virsta la data de 20.12 2010 la 58 de ani datorita OUG ... (vezi toată discuția)