avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 453 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dilema
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dilema

In anul 2008 am imprumutat o suma de bani la sora si cummnat cu conditia verbala de a imi inapoia banii in 2 -3 luni. Ei dupa 4 luni au divortat si nu mi-au mai inapoiat banii.Apoi la cererea mea am facutun contract de imprumut pt a avea o dovada aa imprumutului.Cumnatul nu a vrut sa semneze hartia decat cu inapoierea banilor in2o15, A urmat o cearta mare , dar el sustinea ca nu semneaza nimik decat cu data asta.La discutia respectiva au fost si 2 martori.Au auzit toata discutia si au semnat si ca martori pe contract
Exista o sansa de a imi recupera banii cat mai repede dc deschis proces?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: sunshine83 , utilizator 20:01, 25 Noiembrie 2010
chiar e indicat sa promovati in instanta o actiune in pretentii. aveti sanse sa va recuperati banii.
Tin sa spun ca eu am dat banii respenctivi doar pt 3 luni , asa am discutat si i-am dat pe incredere. E posibil sa ii recuperez cat mai repede si nu in 2015 asa cum am fost obligata sa semnez deoarece el nu mai vroia sa recunoasca nimik si nu mai aveam nici o dovada dc nu semnam.Martorii au fost de fatza la discutie si stiu problemele asta.Daca nu mi se accepta data?
Mai sunt si alte pareri? Astept cu interes .Multumesc
Conform contractului de imprumut, data/anul restituirii creantei este in 2015 iar conform disp. art.969 contractul este legea partilor.

Daca veti reusi sa dovediti adevaratele raporturi dintre parti (si ca data aceea este simulata/nu reprezinta vointa reala a dvs.) posibil sa reusiti sa recuperati creanta mai devreme de anul 2015 ( a se vedea si disp. art.1191 C.civ.).

Parerea mea ar fi sa consultati un avocat contracost.
E f greu de spus cum sta treaba dar nu cred ca aveti alta varianta decat sa asteptati anul 2015 pentru a putea incerca sa va recuperati banii imprumutati daca nu veti consulta un avocat care sa inteleaga toate aspectele...
Trebuie discutat verbal si in detaliu cu un avocat pentru a se putea trage o concluzie...

avocat Claudiu Lascoschi
Ultima modificare: Joi, 25 Noiembrie 2010
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

Alte discuții în legătură

Intrebare sunshine83 sunshine83 Buna dimineatza, Am o nelamurire: in cadrul unui proces de recuperare a unei sume de bani, se poate cere instantei sa admita proba cu telefonul ?( adica au ... (vezi toată discuția)
Dilema- datorie sunshine83 sunshine83 Buna ziua, Am o mare nelamurire: Am dat o suma de 6000 euro unor rude apropiate, suma data doar cu acord verbal pentru o perioada de 2-3 luni. Dupa 4 luni ... (vezi toată discuția)
Imprumut de bani mariusbal mariusbal Am imprumutat bani unei cunostinte fara nici un fel de acte sau martori.Persoana nu mi-a inapoiat inca banii.Se poate face ceva legal pt a mi recupera? (vezi toată discuția)