avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 628 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... transfer
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

transfer

Am si eu o nelamurire, va rog sa ma ajutati.
Se poate ca un functionar public pe perioada determinata sa se transfere in interesul serviciului pe perioada nedeterminata, la o alta institutie publica ???????
Astept mesaje!!
Cel mai recent răspuns: Tanjiani , utilizator 13:20, 26 Noiembrie 2010
Nu :(
teoretic, se poate...numai ca e mai complicat, si la data cand expira perioada pentru care ocupati functia publica, veti pleca acasa. nu cred ca se va complica cineva sa va aprobe transferul in aceste conditii.... :)
chiar nu te inteleg...................................
poi, despre ce perioada vorbesti.........eu am intrebat cu totul altceva....................daca pleci dupa determinata pe perioada nedeterminata(definitiv), la alta institutie, in interesul serviciului..................................SE POATE SAU NU..........????????????????
Nu se poate modifica durata exercitarii functiei publice prin transfer.#-o

Transferul se efectueaza pe durata nedeterminata, daca se doreste doar o perioada determinata - atunci este detasare.
..
Daca ocupati o functie publica pe durata determinata, raportul dvs. va inceta de drept la expirarea acesteia, si atata timp cat aveti functia publica pana la revenirea titularului - fiind "legat" de institutia respectiva, chiar nu vad cum ati putea sa va transferati la o alta institutie darmite ;i pe durata nedeterminata :(:hammer:


Legea nr. 188/1999 republicată privind Statutul funcţionarilor publici

ART. 4
(1) Raporturile de serviciu se nasc şi se exercită pe baza actului administrativ de numire, emis în condiţiile legii.
(2) Exercitarea raporturilor de serviciu se realizează pe perioadă nedeterminată.
(3) Prin excepţie de la prevederile alin. (2), funcţiile publice de execuţie temporar vacante pe o perioadă de cel puţin o lună pot fi ocupate pe perioadă determinată, astfel:
a) prin redistribuirea funcţionarilor publici din corpul de rezervă care îndeplinesc condiţiile specifice pentru ocuparea funcţiei publice respective;
b) prin numire pe perioadă determinată, prin concurs în condiţiile legii, în situaţia în care în corpul de rezervă nu există funcţionari publici care să îndeplinească cerinţele specifice pentru a fi redistribuiţi în conformitate cu dispoziţiile prevăzute la lit. a). Persoana numită în aceste condiţii dobândeşte calitatea de funcţionar public numai pe această perioadă şi nu beneficiază la încetarea raportului de serviciu de dreptul de a intra în corpul de rezervă al funcţionarilor publici.
ART. 98
(1) Raportul de serviciu existent încetează de drept:
h) la data expirării termenului în care a fost ocupată pe perioadă determinată funcţia publică.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transfer functionar public ContSters359110 ContSters359110 Un functionar public incadrat pe o perioada nedeterminata poate cere transfer pe un un post vacant dar perioada determinata(resp 2 ani) ? (vezi toată discuția)
Speta functionari publici adirosu adirosu O persoana ocupa un post de functionar public pe perioada determinata prin concurs (organizat cu 14 luni in urma), titularul postului avand c.m. suspendat ... (vezi toată discuția)
Redistribuire angajat ContSters203083 ContSters203083 Sunt angajat pe funcţia de referent al unei unitaţi administrativ teritoriale, care In urma aplicarii OUG 63/2010, a fost unul din cei 11 norocoşi ... (vezi toată discuția)