avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Redistribuire angajat
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Redistribuire angajat

Sunt angajat pe funcţia de referent al unei unitaţi administrativ teritoriale, care In urma aplicarii OUG 63/2010, a fost unul din cei 11 norocoşi propuşi pt. trecera în" Corpul de Rezerva a Funcţionarilor Publici ". Cu toate acestea, la expirarea preavizului a aparut şansa, de a fi mutat pe o funcţie similară, temporar vacantă. În momentul acesta ar exista posibilitatea de a putea fi redistribuit pe o altă funcţie din cadrul aceleiaşi u.a.t, dar mi s-a spus că, în momentul cînd am semnat acceptul de mutare aş fi fost scos din corpul de rezervă al f.p.şi nu aş mai avea calitatea de funcţionar public. Este reală această situaţie ... , sau doar mi se sugerează în mod subtil ca nu mă mai vor ?.
Cel mai recent răspuns: Tanjiani , utilizator 19:42, 12 Aprilie 2011
Cu toate acestea, la expirarea preavizului a aparut şansa, de a fi mutat pe o funcţie similară, temporar vacantă. În momentul acesta ar exista posibilitatea de a putea fi redistribuit pe o altă funcţie din cadrul aceleiaşi u.a.t, dar mi s-a spus că, în momentul cînd am semnat acceptul de mutare aş fi fost scos din corpul de rezervă al f.p.şi nu aş mai avea calitatea de funcţionar public. Este reală această situaţie ... , sau doar mi se sugerează în mod subtil ca nu mă mai vor ?.

Legea nr. 188/1999 privind Statutul funcţionarilor publici

ART. 4
(1) Raporturile de serviciu se nasc şi se exercită pe baza actului administrativ de numire, emis în condiţiile legii.
(2) Exercitarea raporturilor de serviciu se realizează pe perioadă nedeterminată.
(3) Prin excepţie de la prevederile alin. (2), funcţiile publice de execuţie temporar vacante pe o perioadă de cel puţin o lună pot fi ocupate pe perioadă determinată, astfel:
a) prin redistribuirea funcţionarilor publici din corpul de rezervă care îndeplinesc condiţiile specifice pentru ocuparea funcţiei publice respective;

b) prin numire pe perioadă determinată, prin concurs în condiţiile legii, în situaţia în care în corpul de rezervă nu există funcţionari publici care să îndeplinească cerinţele specifice pentru a fi redistribuiţi în conformitate cu dispoziţiile prevăzute la lit. a). Persoana numită în aceste condiţii dobândeşte calitatea de funcţionar public numai pe această perioadă şi nu beneficiază la încetarea raportului de serviciu de dreptul de a intra în corpul de rezervă al funcţionarilor publici.

Cum sa nu mai aveti calitatea de functionar public?:) Respectivii abereaza:hammer:

Daca ati fost redistribuit pe o functie publica temporar vacanta, puteti fi redistribuit din nou pe o alta functie doar daca se desfiinteaza si functia pe care o ocupati in prezent.

Sau puteti ocupa prin concurs functia publica vacanta respectiva.


Persoana care este titulara postului pe care il ocup se intoarce din concediu medical. Eu am fost mutat temporar pe postul colegului (concediu medical de creştere a copilului ),... la momentul acela fiind in preaviz . Acum ar fi nişte posturi libere de f.p., dar mi se spune că, o data cu incetarea efectelor mutării temporare nu mai fac parte din corpul f.p. Ce căi legale ar trebui urmate pt. a putea ocupa unul din posturile disponibile (fără concurs) ?
Nu exista alta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Functionar public angajat pe perioada determinata alexandra_g alexandra_g Poate fi un functionar public care este angajat pe perioada determinata [u] transferat [/u] pe un alt post vacant (titularul acestui post vacant avand ... (vezi toată discuția)
Procedura de ocupare a unui post prin redistribuire Oniga Oniga Buna ziua. Rugamintea mea este daca puteti sa ma indrumati vis a vis de pasii ce trebuie urmati pentru a putea ocupa un post suspendat, prin redistribuire ... (vezi toată discuția)
Mutare fneacsu fneacsu Sunt functionar public consilier juridic principal numit pe perioada determinata. In cadrul institutiei exista un post vacant permanent in cadrul altui ... (vezi toată discuția)