avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 168 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... 1 decembrie-lamurire
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

1 decembrie-lamurire

ni s-a spus ca pentru a a lucra in data de 1 decembrie firma neavand specific de foc continuu trebuie anuntat itm-ul ca sa ni se dea aprobare, daca este asa as vrea sa stiu unde este reglementat acest lucru?
multumesc.
Cel mai recent răspuns: ctynn , utilizator 20:58, 30 Noiembrie 2010
1 decembrie este zi libera pentru toti angajatii conform Codului muncii!!!Din pacate patroni mai umbla cu pacaleli,au mutat 1 aprilie pe 1 decembrie!!!Cei care lucreaza la foc continuu au in alta zi liber sau sunt platiti dublu!!!
multumnesc pt raspuns asta stiam si eu, dupa cum vedeti intrebarea era alta, repet:
daca nu avem specific de foc continuu trebuie ceruta vreo aprobare de la itm pt a putea lucra si daca da unde este reglementat acest lucru?
Nu trebuie nicio aprobare de la ITM, in acest sens ... veti face pontajul salariatilor in ziua de 1 dec .. urmand a stabili ziua cand li se va da liber platit sau li se va plati dublu aceasta zi.
chiar daca specificul activitatii nu este de foc continuu adica activitatea poate fi intrerupta?
Chiar daca ... legea spune clar : Pentru munca efectuată în zilele de sărbătoare legală, necompensată cu timp liber corespunzător, se acordă un spor care nu poate fi mai mic de 100% aplicat la salariul de bază.

Intr-adevar, în zilele de sărbătoare legală nu se lucrează, excepţie făcând locurile de muncă în care activitatea nu poate fi întreruptă datorită caracterului procesului de producţie, sau specificului activităţii.

Alte discuții în legătură

1 decembrie VLADUTZA07 VLADUTZA07 E obligatoriu ca angajatorul sa dea liber angajatilor de 1 decembrie, sau daca nu, care sunt conditiile? Depinde de domeniul in care iti desfasori ... (vezi toată discuția)
Ce trebuie facut catre itm pentru a putea lucra pe 01.12.2010 neon butterflies neon butterflies De ce este nevoie de la itm pentru a putea lucra pe data de 01.12.2010? (vezi toată discuția)
15 august - zi libera? Militant Militant Lucrez intr-un mare magazin, parte a unui lant urias. Lucram peste program fara a fi remunerati samd. Vreau sa stiu daca in ziua de 15 august angajatorul are ... (vezi toată discuția)