avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Judecat fara sa am habar. Dati-mi va rog cateva sfaturi
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Judecat fara sa am habar. Dati-mi va rog cateva sfaturi

Mi-a ajuns astazi pe adresa parintilor , unde am inca domiciliul, o instiintare de la un executor judecatoresc pe baza unei hotarari judecatoresti. In 2005 am fost actionat in instanta de catre o firma din constanta desemnata de mobifon pt o factura de app. 200$ din 2003. In 2006 se pare ca s-a dat o hotarare judecatoreasca prin care sunt obligat la plata celor 200$, a unor penalitati imense si a cheltuielilor de judecata. Pt moment sunt somat sa ma prezint la executorul respectiv sau altfel... .
Este posibil in Romania in ziua de azi sa fii judecat si tu habar sa nu ai? Instiintarea a lasat-o in usa si a gasit-o unul dintre parinti altfel erau sanse destul de mari sa nu aflu nici asa ceva.

Dati-mi va rog cateva sfaturi legate de optiunile pe care le am in acest moment. Pt penalitati nu au fost emise facturi dar din moment ce a fost data o hotarare banuiesc ca sunt bun de plata.

Are vreo importanta daca am banii de factura si de cheltuieli de judecata si nu si de penalitati? Mi-ar schimba cu ceva situatia sau e un fel de totul sau nimic?
In cazul in care nu pot achita (totul) care ar fi urmarea in conditiile in care nu am niciun bun pe numele meu.? Respectivul executor va fi pe urmele mele toata viata ? Poate lua si alte masuri vis-a-vis de mine?

Multumesc
1. Da, este posibil - in cazul in care nu a fost gasit nimeni acasa, probabil ca atat citatiile cat si hotararea v-au fost lasate in cutia postala sau afisate pe usa - procedura prin afisare este legala;
2. Asa este - nu trebuie neaparat facturate penalitatile, daca exista o hotarare, sunteti bun de plata.
3. Faptul ca sunteti de buna credinta si vreti sa platiti factura si cheltuielile de judecata va poate ajuta numai in ideea de a solicita Mobifon sa accepte o esalonare la plata a penalitatilor.
Daca nu aveti bunuri urmaribile, atunci executorul (daca afla unde lucrati) va pune poprire pe salariu.

Eventuale alte solutii nu pot fi gasite decat dupa studierea dosarului - daca s-a respectat procedura, termenele, etc.; la ce suma se ridica penalitatile? Se merita sa angajati un avocat sa studieze dosarul si eventual sa formuleze o contestatie la executare?
ma mir ca mobifonul s-a "miscat" pentru o suma atat de mica. da e posibil intr-un astfel de caz sa fiti judecat si in lipsa
Nu cred ca este vorba de "Mobifon", ci de firma recuperatoare ... .... banuiesc ca penalitatile sunt foarte mari.
1. Mergeti la Mobifon si achitati factura, precum si cheltuielile de judecata - daca v-ati judecat cu ei.
2. Depuneti la executor copie de pe chitanta de plata a facturii restante.
3. faceti o contestatie la executare.
In cazul dvs este de preferabil sa solicitati ajutorul unui avocat.
Sunt constient ca trebuia sa platesc factura la momentul respectiv si daca am semnat contractul ca sunt de acord cu penalitatile iarasi sunt de acord sa platesc. Dar mi se pare nesimtire curata sa aflu ca acum 3 ani am fost dat in judecata si acum 2 ani s-a pronuntat sentinta si eu n-am avut sansa reala sa pot face ceva in privinta asta. Sa nu mai vb ca acest executor si-a calculat si el vreo 700 ron. Daca as fi avut habar de proces nu s-ar mai fi ajuns nici la cheltuieli de judecata si nici executori. In alte parti trebuie sa semnezi pt orice sau exista obligatia sa fii instiintat verbal. Asta ca sa nu mai zic ca l-am contactat telefonic si modul in care mi s-a adresat nu a fost tocmai ok. A te rasti si ameninta o persoana in condtiile in care se considera ca tu aplici legea... Altfel nu mai e nici o diferenta intre el si un recuperator din republica moldova. Asa ca ma incearca o oarecare reticenta fata de acest sistem nesimtit.

Contestatia si ajutorul unui avocat ma pot ajuta in mod real sau situatia va ramane aceeasi? Mai exact e posibil sa am de plata mai putin sau situatia va ramane aceeasi? Penalitatile sunt in jur de 2500 ron.
Daca pt moment achit doar factura si cheltuielile de judecata banuiesc ca pt restul sumei executorul va actiona la fel in sensul ca ori ori inapoiez toata datoria ori nu inapoiez deloc, nu?
Cat timp va sta acest executor cu ochii pe mine? Se va interesa anual, bianual sau cincinal de mine? E o procedura standard? Nu e o certitudine ca ar afla unde lucrez? Eu pt moment lucrez in italia cu contract. Imi poate pune poprire pe salariul de acolo in conditiile in care angajatorul imi plateste in romania cotizatia pt pensie?
Avocatul banuiesc ca il angajez inainte si aflu ulterior daca e ceva de facut eu deja platindu-i onorariul, nu?

Multumesc

Ultima modificare: Vineri, 7 Martie 2008
xvg, utilizator
Constanta?
Firma de recuperare?

Ati verificat daca DOSARUL si SENTINTA exista cu adevarat?

Nu de alta dar eu am cautat pentru cineva si am constatat ca dosarul in care se pretindea a fi fost data sentinta era despre cai verzi pe pereti si privea cu totul alta persoana si alt obiect...

Alte discuții în legătură

Executare silita Iacomi Iacomi in anul 2003 am facut un abonament la conex si am ramas datoare cu suma de 100ron.in anul 2009 am primit o recomandata de la judecatoria constanta de executare ... (vezi toată discuția)
Somatie firma de recuperari / abonament connext-vodafone zulg zulg Vorbesc despre o ruda, nu despre mine. Prin 2003 a facut un abonament la vechiul connex, acum vodafone. A platit abonamentul cativa ani, a trecut de perioada ... (vezi toată discuția)
Mars collection mada215 mada215 Buna ziua!si eu am primit o citatie pt data de 23.05.08, de la constanta in proces cu mars collection s.r.l....suma neachitata este de 73.41usd, penalitatile ... (vezi toată discuția)