avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 192 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Penal-civil
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Penal-civil

Buan ziua,

Am si eu o intrebare: Am avut un accident soldat cu victime, pasangera din dreapta care si-a luat 70 de zile de ingrijiri medicale. Acum dupa ce s-a dat noul cod penal cand poti sa te impaci si dupa 60 de zile pasagera s-a dus la politie si a dat o declaratie precum ca isi retrage plangerea si nu mai are nicio pretentie financiara de la mine. Intrebarea mea este: daca semnez ca sunt de acord si eu ( acum ancheta este la cercetari penale ia rdupa expertize re4zulta ca eu nu sunt vinovat) victima ma mai poate da in judecata in civil ? Si in cazul in care ne impacam pe cine scoate vinovat? S-au ramane la fel cum a stabilit politistul la fata lcoului?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 17:53, 8 Decembrie 2010
O actiune penala se poate transforma intr-o actiune civila.
Da, ideea este ca prin Legea nr. 202/2010 , la art. 182 C. penal , s-a mai introdus un alineat nou care specifica faptul ca partile se pot impaca si in situatiile in care exista urmari mai grave , cu ingrijiri medicale de peste 60 de zile.Daca partile se impaca, dispar si pretentiile civile fiindca, impacare trebuie sa fie, conform legii, totala si neconditionata.
Ultima modificare: Joi, 2 Decembrie 2010
ContSters47264, utilizator
daca te intelegi cu victima asupra despagubirilor si aceasta semneaza intelegerea (in care inserezi un articol care sa mentioneze expres ca renunta la orice alte pretentii materiale) nu te mai poate da in judecata in civil. ramine doar sa suporti sanctiunile contraventionale.
Buna seara,

Care sunt sanctiunile contaventionale pe care trebuie sa le suport in cazul meu? Aveti idee?
Multumesc!
Impacarea partilor inlatura raspunderea penala.
Sanctiunile contraventionale va vor fi aplicate in functie de nerespectarea legilor circulatiei , de situatia care a dat nastere evenimentului rutier,conform prevederilor OUG nr.195/2002

Alte discuții în legătură

Accident - intersectie nedirijata yo686 yo686 In urma cu aproximativ 3 luni am fost implicat intr-un accident rutier intr-o intersectie printre blocuri nesemnalizata cu indicatoare sau marcaje rutiere. ... (vezi toată discuția)
Cine are prioritate? yo686 yo686 __________| |_______ a2 __________ _______ | a1 | * se da intersectie fara semafoare, indicatoare, ... (vezi toată discuția)
Accident intersectie cu semne de circulatie lipsa sorcy3k sorcy3k Se da urmatoarea speta: Masina A, mergand pe strada X (1 banda pe sens), care se intersecteaza cu Bulevardul Y (2 benzi pe sens), este acrosata din partea ... (vezi toată discuția)