avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Despagubire daune
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Despagubire daune

Intr-o ora de varf mergand in coloana am fost tamponat din spate de un atutoturism fiat stilo.Tipul a fost de acord sa-mi dea asigurarea ,am fost la inspectorul de daune a facut tot felul de poze,in jur de 10,am intocmit declaratiile si tot ce trebuia.Acasa m-am uitat mai atent la masina ,am scos roata de rezerva si am constatat ca si oala este indoita in zona de impact,plus armatura indoita.I-am spus tipului a doua zi,a facut poze.Masina mea,suzuki ignis,fiind mai inalta fata de fiat nu i-a provocat daune asa de mari decat capota indoita putin in zona de impact si flambata spre balmale,suportul de far rupt si masca.Dupa ce am primit raspuns la dosarul de dauna concluzia a fost urmatoarea:din analiza dinamica si avariile constatate acestea nu reflecta evenimentul rutier declarat,avand in vedere lipsa amprentelor corespondente pe cele doua autovehicule.Mi-au trantit doua poze care le-au convenit si atat.Mentionez ca firma de asigurari este Carpatica.
Ce se poate face in cazul acesta?
Cel mai recent răspuns: Mihai Costache , Avocat 20:32, 5 Decembrie 2010
este o practica curenta a firmelor de asigurare de a gasi "nod in papura" mai ales in cazul celor care se rezolva prin intelegerea amiabila. in toate dosarele mele, o expertiza rezolva asemenea incidente insa eu recomand intai sa incercati o negociere cu firma de asigurare desi tendinta este de a merge in instanta deoarece le convine sa se judece datorita termenelor de judecata indelungate.
Raspunsul de la acest asigurator este unul tipic si va puteti trezi , daca insistati sa va motiveze refuzul de despagubire, " din analiza dosarului si a dinamicii accidentului rezulta ca avarierea autoturismului nu s-a produs in locul si in conditiile pe care le-ati mentionatd rept pt care dosarul dv a fost inaintat la compartimentul antifrauda etc".Asa ca este bine sa va cautati un avocat specializa pe daune din asigurari si sa actionati acest asigurator in instanta.
Multumesc pentru raspunsuri,
din cate am observat raportul este semnat si stampilat de catre departamentul antifrauda.Am facut reclamatie la CSA si nu stiu daca se mai merita sa negociez cu ei sau sa-i actionez in instanta.Daunele nu sunt de valoare foarte mare si nu vad de ce firma are atitudinea asta.
Vroiam sa mai pun urmatoarele intrebari:
Ce sanse ar fi in instanta daca exista un martor,aflat cu mine in masina,si daca nu exista un proces verbal de la politie?
Cat ar dura procesul?
Un martor este bun dar o expertiza ar fi mai buna, deoarece un martor mai poate gresi. Un proces poate dura, in medie, 12-16 luni, cu tot cu recurs. Insa depinde de f multi factori.

Alte discuții în legătură

Raport de expertiza alexix alexix ce fac daca exista mari discrepante intre avariile constatate de politist in pv si cele din raportul de expertiza. vi se pare normal ca in cazul unui impact ... (vezi toată discuția)
Refuz acordare dauna societatea uniqa(fosta unita viena insurance group)! maruselu20 maruselu20 in data de 10.5.2009 am fost implicat intr-un accident rutier pe raza comunei Blagesti judetul vaslui! Masina mea(Dacia Supernova) era parcata si a fost ... (vezi toată discuția)
Recuperare daune ionutzionutz ionutzionutz Am avut un accident in data de 10 august 2010 ,deci acum un an jumatate ,din care am fost parte pagubita,masina fiind dauna totala ,dar cei de la [EDITAT] la ... (vezi toată discuția)