avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 535 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... ce consecinte poate avea????
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

ce consecinte poate avea????

Buna ziua, as dori sa stiu ce poate sa se intample cu o persoana care a incasat bani de la parintii unor copii de la gradinita pentru a plati masa copiilor la firma de la care se aducea mancarea,iar aceasta pesoana nu a mai platit si isi recunoaste vina dar in prezent nu are de unde sa platesca.Mentionez faptul ca nu exista nici un contract intre aceasta persoana si gradinita sau parintii din gradinita,iar cei de la firama care alimenta gradinita cu mancare i-a promis acestei persoane o suma modica pt acest serviciu ,dar nu s-au tinut de cuvant si nu au rasplatito cu nimic.
Ultima modificare: Vineri, 3 Decembrie 2010
ioana79, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 13:38, 3 Decembrie 2010


Codul Penal
Art. 215 - Inselaciunea

Inducerea in eroare a unei persoane, prin prezentarea ca adevarata a unei fapte mincinoase sau ca mincinoasa a unei fapte adevarate, in scopul de a obtine pentru sine sau pentru altul un folos material injust si daca s-a pricinuit o paguba, se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 12 ani.

Inselaciunea savarsita prin folosire de nume sau calitati mincinoase ori de alte mijloace frauduloase se pedepseste cu inchisoare de la 3 la 15 ani. Daca mijlocul fraudulos constituie prin el insusi o infractiune, se aplica regulile privind concursul de infractiuni.

Inducerea sau mentinerea in eroare a unei persoane cu prilejul incheierii sau executarii unui contract, savarsita in asa fel incat, fara aceasta eroare, cel inselat nu ar fi incheiat sau executat contractul in conditiile stipulate, se sanctioneaza cu pedeapsa prevazuta in alineatele precedente, dupa distinctiile acolo aratate.

Emiterea unui cec asupra unei institutii de credit sau unei persoane, stiind ca pentru valorificarea lui nu exista provizia sau acoperirea necesara, precum si fapta de a retrage, dupa emitere, provizia, in totul sau in parte, ori de a interzice trasului de a plati inainte de expirarea termenului de prezentare, in scopul aratat in alin. 1, daca s-a pricinuit o paguba posesorului cecului, se sanctioneaza cu pedeapsa prevazuta in alin. 2.

Inselaciunea care a avut consecinte deosebit de grave se pedepseste cu inchisoare de la 10 la 20 de ani si interzicerea unor drepturi.
Pai in primul rand parintii aveau obligatia sa plateasca mancarea copiilor la firma de catering sau la gradinita?
Cine avea contract parintii cu firma de catering sau era intre garnitita si firma de catering.
Cine era persoana care a luat banii?
Parintii trebuiau sa platesca la firma,iar un contract s-a facut intre gradinita si firma,dar directorul gradinitei a refuzat sa-l semneze.asa ca nu exista nici un contract nici intre firma si gradinita si nici intre firma si parinti.Persoana care aduna banutii era un oarecare parinte,nici macar nu face parte din comitetul de parinti pe gradinita.
Pură înşelăciune. Răspunde penal cf. art.215 cp.
ar trebui sa returneze banii repede, poate parintii nu depun plangere.

Alte discuții în legătură

Ce prevede art. 215 ? Myoararoshu Myoararoshu Buna seara, puteti sa-mi spuneti unde si ce contine art. 215 C.P.? Multumesc, Mioara (vezi toată discuția)
Urgenta ment ment Buna ziua va rog. ce inseamna. înşelăciunea (art. 215 C.p.) art.26 rap.la art.288 Cp? va multumesc (vezi toată discuția)
Pedeapsa inselaciune simonaagachi simonaagachi care este pedeapsa pt inselaciune ,de la citi la citi ani?multumesc (vezi toată discuția)