avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... cont
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

cont

as vrea sa depun la banca, ceva valuta, putinii banuti pe care i-am strans
cel mai avantajos e un cont de economii? sau un depozit?
ce modalitati am de a economisi banii in banca?
la ce banca ma sfatuiti sa-i depun?
va multumesc
Cel mai recent răspuns: lacrima2 , utilizator 19:09, 4 Decembrie 2010
Nu stiu ce sa zic.
Poate cel mai bine ar fi sa cumparati aur.
Bancile la depozite ofera o dabanda foarte mica(intre3-.4 %) , si care in plus se mai si impoziteaza , asa ca prea mare folos nu o sa aveti de pe urma banilor dvs..
Cand ii depuneti nu va iau nici un comision , dar cand ii ridicati banca va taxeaza.
In ordine:
- nu conteaza banca daca este vorba de o suma sub 50.000 Euro, acesta fiind plafonul de garantare al statului pentru depozitele populatiei
- depozitul are dobanzi mai avantajoase decat contul de economii, doar ca depozitul are de obicei taxa de retragere si pierdeti dobanda daca retrageti inainte de termenul depozitului.
- prin exceptie de la regula generala de mai sus, exista depozite fara comision de retragere (la unele banci) sau depozite cu dobanda progresiva (mai mica), la care nu pierdeti toata dobanda daca retrageti anticipat.
- daca aveti o suma mare, puteti sa-i investiti si direct in certificate de trezorerie sau alte instrumente prin fonduri de investitii (cautati pe Google) la care sa va alegeti singur cat risc va asumati. Cu cat e mai mare riscul, cu atat e mai mare dobanda
- E adevarat ca dobanda la depozit de euro e de 3-4%, dar euro nu are inflatie, cel putin acum. Aurul e o investitie riscanta, puteti castiga dar si puteti pierde. Tinand cont ca toata lumea discuta acum de aur, eu va recomand sa nu o faceti.
- Randament financiar mai mare se poate obtine doar prin investitii, doar sa aveti ceva productiv in care sa investiti. Pana atunci, depozitul e singura solutie.

Adaugire: nu economisiti in euro, daca nu vreti sa va asumati riscul sa se devalorizeze iar dvs sa va platiti facturile in continuare in lei.
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Decembrie 2010
eumarian, utilizator
Multumesc mult!
Voi vedea. Multumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sfat investitie financiara daisa daisa va multumesc pt raspuns si acum va cer un sfat am o suma de 15000 ron si nu stiu la ce banca si ce fel de depozit sa fac ce ma sfatuiti? (vezi toată discuția)
Reziliere contract banca pentru locuinte bionut87 bionut87 Buna ziua, Am incheiat un contract de economisire-creditare in 2011 cu o Banca pt Locuinte. In mai 2013 nu am primit prima de la stat (25%) nici macar ... (vezi toată discuția)
Retragere banca bani dintr-un cont de economii fara acordul titularului de cont myhapui myhapui Buna ziua!Am o fetita de 2 anisori si as vrea ca atunci cand o fi mare sa se bucure de banutii ei din alocatie asa ca m-am gandit sa semnez un contract de ... (vezi toată discuția)