avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 218 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... talharie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

talharie

baiatul meu a furat telefonul unui alt copil din mana si a fugit,mentionez ca nu la lovit pe celalat copil,dar baiatul meu cand ia luat telefonul copilului si a fugit a facuto la insistenta altor colegi deai lui cu care au participat la furt.Vreu sa stiu la ce sentinta poate fi incadrat.La vremea furtului fiul meu avea 16 ani.MULTUMESC. Are vreo sansa sa scape cu un avocat, dat fiind faptul ca dosarul se afla inca la sectia de politie unde a fost chemat pentru alte audieri,
Ultima modificare: Duminică, 5 Decembrie 2010
emyll, utilizator
Fiul dvs. este pasibil de rapsundere penala.Smulgerea telefonului din mana victimei , fiind un act violent, poate fi calificata drept talharie.Limitele de pedeapsa in cazul acestei infractiuni sunt in tre 3 si 18 ani, in varianta simpla, limite care se reduc la jumatate.Insa, faptul ca la comiterea infractiunii a existat o participatie penala, putem avea in vedere o varianta agravanta, astfel, limitele se schimba ,fiind incidenta inchisoarea de la 7 la 20 de ani, limite care se reduc, de asemenea, la jumatate.
Fiind dat faptul ca talharia este o infractiune cu un grad mare de pericol social, fiul dvs. ar putea sa primeasca o pedeapsa cu executare, iar in cel mai fericit caz, o pedeapsa cu suspendarea executarii sub supraveghere.
Da, fapta ar putea fi incadrata la talharie! Eu va sfatuiesc sa angajati un avocat bun care sa incerce (in raport de aspectele concrete) sa schimbe incadrarea pe furt calificat, avand in vedere ca totusi copilul nu a fost lovit, amenintat, etc! Oricum acest fapt va fi foarte greu. Daca se va face incadrarea pe furt ar fi un mare pas inainte deoarece pedepsele sunt ceva mai mici si ar exista posibilitatea reala de a se obtine o pedeapsa cu suspendare!
Ar trebui sa se faca si un referat de evaluare psiho-sociala, avand in vedere ca era minor.

Av. Claudiu Sorin Feteanu
chiar daca nu i-ar fi smuls violent din mana victimei,si l-ar fi luat prin intrebuintarea de amenintari ,tot s-ar putea califica drept talharie.depinde ce si cum s-a intamplat concret.
pt un telefon...daca nu a inceput procesul penal incercati sa va intelegeti cu reclamantul sa isi retraga pretentiile materiale fapt ce poate cantari destul de mult in ochii judecatorului.
Care este incadrarea juridica a faptei copilului,stabilita panain prezent ?
Se afla in stare de arest ?

Alte discuții în legătură

Furt calificat sau talharie? Mihaita Catalin Mihaita Catalin Un grup de persoane intra in curtea (imprejmuita) unui cetatean. Cetateanul, de frica si considerandu-se amenintat, fuge in afara proprietatii sale. Grupul de ... (vezi toată discuția)
Complice la talharie ? sau doar complice la lovire si alte violente? Lauriano Lauriano Buna ziua. Fratele meu avand un conflict la scoala cu un coleg de clasa, a decis sa se razbune pe acel copil. A luat alti doi prieteni cu masina si au mers la ... (vezi toată discuția)