avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

Buna seara...As dori sa incep sa va povestesc mai pe scurt:
Mama mea mai are inca 4 surori, acum 3 ca una din ele a murit de curand...Ele au de impartit partea de casa si pamanturile lasate de cei batrani care au murit,iar una dintre matusi s-a dus la primarul din comuna sa faca actele pe casa parinteasca si pamantul din partea mamei lor si a luat-o pe fiica ei sa semneze si sa jure ca numai sunt alti mostenitori...adica ca nu mai are nicio sora,dar ele sunt5....4
Cum se poate asa ceva?Ce pot face pentru a ne recupera partea?
Cel mai recent răspuns: kywy , utilizator 09:01, 5 Decembrie 2010
In primul rand matusa dvs. nu a avut cum sa incheie actele cu dom` primar pentru ca nu el se ocupa de contracte si notarul.Dupa moartea batranilor, matusile dvs si mama trebuie sa se prezinte in fata notarului pentru a deschide succesiunea adica sa imparta averea ramasa copiilor.Cea ce au facut ele cu primarul nu are efect,nu au cum sa va ia partea,doar notarul poate la deschiderea succesiunii.
Succesiunea nu se dezbate la primărie, ci la notar dacă părțile se înțeleg sau la judecătorie dacă nu se înțeleg. Mergeți la un notar sau la un avocat.
nu m-am exprimat eu bine..matusa a fost la notar si a incheiat o succesiune
aceasta succesiune s-a facut din cate stiu pe casa parinteasca si pe pamantul din partea mamei(bunicii mele) ca sa fie pe numele matusei...Aceasta succesiune este facuta de cativa ani dar noi am aflat de curand, chiar de la matusa care a facut acest lucru
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Decembrie 2010
Diaconescu Andreea, utilizator
La incheierea acelei succesiuni trebuia sa fiti si dvs. adica mama sa isi dea consimtamantul in calitate de mostenitor ca sa isi primeasca cota-parte ce ii revenea din patrimoniul bunicilor.Nu s-a intamplat acest lucru ?
Atunci mergeți la avocat. Se poate face proces pentru anularea certificatului de moștenitor. Ar fi bine de știut dacă celelalte surori au acceptat succesiunea după părinți în termenul de 6 luni de la decesul acestora.

Alte discuții în legătură

Ce acte sunt necesare pentru dezbaterea succesiunii? dana87 dana87 O matusa a mamei mele a decedat si neavand mostenitori banuiesc ca au ramas mama mea si fratele ei. As vrea sa stiu ce acte trebuiesc facute ca mama mea sa ... (vezi toată discuția)
Succesiune dezbătută in lipsa tuturor moștenitorilor RGeorge79 RGeorge79 Buna ziua In condițiile in care succesiunea a fost deja dezbătută, moștenitorul declarându-se ca fiind unic deși nu este (!) - s-a declarat inclusiv la ... (vezi toată discuția)
Impartire mostenire trompy trompy Buna seara ! Am nevoie de ajutorul Dumneavoastra In urma cu 10 ani bunicii din partea mamei au decedat,acestia detineau cateva hectare de pamant .Mostenitori ... (vezi toată discuția)