avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Sanctiune contraventionala dupa proces penal
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Sanctiune contraventionala dupa proces penal


Buna ziua,

Acum mai bine de un an am avut un accident soldat cu vatamarea corporala grava a pasagerei din dreapta avand 70 de zile de ingrijiri medicale.
Urmeaza ca acum sa ne impacam in Penal datorita noului cod penal care ne permite acest lucru.Impacarea este cu retragerea plangerii partii vatamate si cu nesolicitarea pretentiilor financiare.
Se termina cazul pe Penal.
Acum, din cate am inteles urmeaza ca procurorul sa dea o rezolutie . Cu aceasta rezolutie de NUP ma voiprezenta la Politia Rutiera. Aici mi se va da copie dupa procesul verbal . Acum, intrebarea mea este: Din cauza neacordarii de prioritate ce pot risca? Am citit si am aflat ca va fi o sanctiune contraventionala in valoare de 4,5 pcte X 10% din venitul minim brut pe economie adica 4,5 X 70 RON (venitul minim brut fiind 700 RON) adica aproximativ 350 RON. Daca gresesc va rog sa ma corectati.
Pe langa aceasta sanctiune contraventionala mi se va lua si permisul sau mi se va suspenda dreptul de conducere si va trebui sa dau examen pentru a lua carnetul iar? Daca mi se va retine carnetul, pentru cat timp va fi? 1 luna? 3 luni?
Multumesc pentru ajutor!
Impacarea partilor este prevedere prevazuta si de actuala procedura in vigoare
Avand in vedere ca este vorba despre o cauza in cercetare,se impune sa astptati concluziile organelor in drept
Daca ne impacam , asa cum prevede noul cod penal, ce concluzii sa mai astept din partea organelor penale??? Daca ne impacam cine va decide sanctiunea contraventionala? Politia Rutiera? sau procurorul de caz in penal?
Nu cumva savarsirea infractiuni a fost pe vechiul si actualul cod penal si aplicabilitatea noului cod penal urmeaza anul ce vine in iunie-iulie, daca nu se v-a prelungi prin vreo o.u.g.?
Mentionez ca sunt incadrat la art 184 CP alineatul 2 adica vatamare corporala grava din culpa.
Riscati aplicarea sanctiunii contraventionale pentru nerespectarea prevederilor legale,care au generat producerea accidentului

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier fara victime cu dosar aordodi aordodi Bună ziua Acum 2 săptămâni soția a fost implicată în accident rutier datorită neacordării de prioritate într-o localitate. La fața locului a fost ... (vezi toată discuția)
Cum cotest un pv intocmit in urma unui accident cu victime? denisa_m denisa_m Buna ziua, in luna ianuarie 2009 am fost implicata intr-un accident \"soldat cu victime\". Initial i-a fost luat permisul celuilalt sofer, apoi el a primit ... (vezi toată discuția)
Penal-civil tudordan83 tudordan83 Buan ziua, Am si eu o intrebare: Am avut un accident soldat cu victime, pasangera din dreapta care si-a luat 70 de zile de ingrijiri medicale. Acum dupa ce ... (vezi toată discuția)