avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 567 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... legalizare hotarare judcatoreasca
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

legalizare hotarare judcatoreasca

buna ziua,

au trecut cele 30 zile de la primirea hotararii judecatoresti .va rog sa-mi spuneti si mie cum procedez pentru legalizarea acesteia, ce taxe trebuie sa platesc , ce timbru trebuie sa cumpar ( valoarea lui ), precum si un model de cerere (pe internet am gasit foarte multe modele si nu prea stiu ce sa aleg ). va multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: ContSters159553 , utilizator 11:08, 9 Decembrie 2010
cererea o gasiti la xerox la instanta, doar sa o completati.taxa este de 2 lei si timbru judiciar mobil de 0,15(la posta il gasiti).Atasati hotararea la aceasta cerere.
Este definitiva hotararea dumneavoastra? Decizia din recurs nu se comunica acasa si nu stiu ce hotarare ati primit?
Redactati cerere catre instanta de judecata, prin care solicitati legalizarea hotararii ,pe care o anexati in copie
La cerere ,anexati dovada achitarii c/v taxa timbru 1,5 lei/copie+timbru judiciar 0,15 lei copie
da,scuze.este vorba despre comunicarea hotararii judecatoresti de la divort .vreau sa o fac definitiva si irevocabila. fostul sot nu a facut recurs .multumesc !
Ultima modificare: Miercuri, 8 Decembrie 2010
ContSters159553, utilizator
Legalizarea hotararii ramasa definitiva si irevocabila se face la registratura Judecatoriei ce a pronuntat aceasta hotarare.
Trebuie sa achitati o taxa de 2 lei la Circa Financiara de pe langa Primaria de care apartineti si timbru judiciar de 0,15 lei.

Alte discuții în legătură

legalizare hotarare divort ContSters241624 ContSters241624 Buna seara, As dori sa ma indrumati, care sunt pasii pe care trebuie sa-i fac , dupa ce voi primi hotararea de divort ,unde trebuie sa merg , daca trebuie ... (vezi toată discuția)
Formular pentru legalizarea sentintei DorianDarius DorianDarius Buna ziua, acum un an de zile am avut proces si nu am primit acasa sentinta scrisa, sentinta este definitiva. Astazi am fost la arhiva si am intrebat si mi-au ... (vezi toată discuția)
Copia unei hotarari judecatoresti sorin_alexandrescu sorin_alexandrescu Am o H.J. care a devenit greu lizibila ,(a fost scrisa la masina in mai multe exemplare - la indigo). Ce trebuie sa fac pentru a obtine o copie a documentului ? (vezi toată discuția)