Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.
"Avand in vedere ca urmasul J.R. a primit pensie de urmas si a fost si angajat cu contract de munca in conformitate cu dispozitiile art. 92, alin. (1), lit.d, din Legea 19/2000 se suspenda (inceteaza) plata pensiei d-nei J.C. incepand cu data 1.08.2010 -01.11.2010."
Deasemenea, undeva deasupra, pe acelasi document mai erau scrise cu pixul si urmatoarele lucruri: "suspendare limitata cu debit"si "suprapuneri baze (CAS)".
Art. 93, alin. (1) din aceeasi lege spune ca:Reluarea in plata a pensiilor suspendate se face la cerere, incepand cu luna urmatoare celei in care a incetat cauza suspendarii, daca cererea a fost depusa in termen de 30 de zile de la data incetarii cauzei suspendarii. Deci si eu m-as putea incadra in acest articol? Daca as desface contractul de munca din data de 10.12.2010, cum as putea dovedi acest lucru la Casa de Pensii? As primi pensia in luna decembrie sau ianuarie?
O alta problema ar fi aceea a sumei primite pana in prezent. Din cate am inteles, voi fi nevoit sa rambursez aceasta suma primita de la 1 august si pana in prezent? O sa-mi fie reluata pensia abia dupa ce o sa inapoiez banii?
Un singur lucru nu inteleg din mesajul dvs.: daca spuneti ca lucrati si in prezent, de ce debitul este constituit numai pentru perioada 1 august 2010 - 1 noiembrie 2010? :hm:
~ final discuție ~