avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 384 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie mame
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie mame

sunt mama unui baietel de 7 luni.sunt insarcinata in 5 luni cu al doilea copil.deci cand baietelul va implinii un an eu il voi naste pe al doilea.ce se va intampla cu indemnizatia si cu alocatia copilului?voi lua pt amandoi indemnizatie sau daca nu poate lua sotul concediu de crestere pentru cel deal doilea copil?mentionez ca beneficiez de o indemnizatie de 600 lei
Cel mai recent răspuns: mikas , utilizator 10:04, 13 Decembrie 2010
O sa incerc sa va lamuresc putin, deoarece sunt intr-o situatie similara, e o diferenta de 11 luni intre cei doi copii ai mei, dar beneficiaza de legea veche. Il veti naste pe al doilea copil dupa 1 ian 2011, ceea ce inseamna ca veti beneficia pt el de o indemnizatie suplimentara de 600 ron, conform noilor masuri ce au fost luate de guvern. Aceasta inseamna ca veti lua in continuare indemnizatia de 600 ron + inca 600 ron pana cand primul copil implineste varsta de 2 ani + alocatiile pt amandoi pana la 2 ani (400ron). Din pacate nu pot sta ambii soti in concediu de crestere a copilului, veti continua sa fiti in concediu pana cand copilul cel mare face 2 ani si va trebui sa alegeti intre cele 2 variante propuse de guvern, care intra in vigoare de la 1 ian 2011. Mentionez ca nu sunt consultant, daca cineva poate completa si oferi informatii suplimentare, va rog sa o faceti.
Noile masuri prevad plata indemnizatiei simultan pentru mai multi copii?!?! Nu am sesizat acest lucru. Aveti cumva textul exact? Multumesc.
Sigur, gasiti aceste informatii pe site-ul Ministerului Muncii, [ link extern ] ".
Eu am creat un post unde intrebam daca se poate aplica si retroactiv, avand in vedere ca pt mamele de gemeni sau tripleti se aplica. E cam acelasi lucru, perioada in care cei doi copii ai mei au sub 2 ani este de 1 an si o luna.
Bine, mie mi se pare normal - adica de ce gemenii ar putea lua si fratii cu diferenta mica de varsta nu? Principiul e acelasi...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie mamica de gemeni deninick23 deninick23 Avem un baietel de 1 an si 5 luni si sotia mea este in concediu de maternitate pentru el pana la 2 ani. Intre timp, acum 2 saptamani a nascut 2 baietei ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere gemeni 2013 + stimulent insertie pentru reintoarcere mai devreme de 1 an sacha2013 sacha2013 Buna ziua, In 2013 urmeaza sa nasc gemeni. Voi opta pentru varianta de concediu de crestere de 1 an si am 2 intrebari adresate celor ce considera ca ma pot ... (vezi toată discuția)
Cuantumul indemnizatiei pentru gemeni nica_irina nica_irina Buna ziua, in luna ianuarie voi naste gemeni! Si am o nelamurire, cum voi lua indemnizatia ??85% din salariu brut sau net? (vezi toată discuția)