avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 164 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... pot solicita indemnizatie copil retroactiv?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

pot solicita indemnizatie copil retroactiv?

am doi copii o fetita de 3 ani si un baietel de 1 an si 7 luni.a fost o perioada cand am avut ambii copii sub 2 ani,timp in care am luat doar 600 ron pentru ambii copii ,pentru aceasta perioada si anume de 8 luni pot primi indemnizatia retroactiv?
Cel mai recent răspuns: Kitte , utilizator 16:56, 12 Ianuarie 2010
Nu. Ati beneficiat de indemnizatie doar pentru unul dintre copii, nu pentru ambii. Singura exceptie in cazul careia se acorda indemnizatie pentru ambii copii este cea a gemenilor.
NU.
OUG 148/2005
ART. 2
Cuantumul indemnizaţiei prevăzute la art. 1 alin. (1) se majorează cu 600 lei pentru fiecare copil născut dintr-o sarcină gemelară, de tripleţi sau multipleţi, începând cu al doilea copil provenit dintr-o astfel de naştere.
Multumesc pentru raspunsuri,iar pentru pakos NU,NU MAI POT DELOC,SIMT CA'NNNEBUNESC!!!!!!!
Doamna, in perioada in care ambii copii au avut sub 2 ani ati avut dreptul la o singura indemnizatie deoarece ati nascut de 2 ori, nu sunt gemeni.
Doar in cazul copiilor proveniti din aceasi sarcina legea face exceptie si se primesc 2 indemnizatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil alinutzul alinutzul Buna ziua ! Am si eu o intrebare....Am doua fetite gemene... sotia va ramane in concediul de crestere copil... Cum se va calcula indemnizatia de crestere ? ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil la gemeni lulu_23ro lulu_23ro Am avea vreo sansa daca dam statul in judecata pentru acordarea indemnizatiei de crestere copil in suma egala pentru ambii copii si nu doar 600 pentru al ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie cresterea copilului aura angelica aura angelica buna seara, sunt o viitoare mamica de gemeni si as vrea sa stiu daca voi primi indemnizatie pentru cei doi copii sau doar pentru unul? cunosc cazul in ... (vezi toată discuția)